Rongliikluse lähitulevik: uus ekspressrong Tallinna-Viljandi liinile, mis viib reisijad ühest linnast teise vähem kui kahe tunniga

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elron.
Elron. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Elroni rongidega on tänavu tehtud üle 300 000 sõidu rohkem kui möödunud aasta samal ajal. Enim on sõitjaid lisandunud Narva ja Tartu suunal.

 

„Oleme kõvasti pingutanud, et reisijad endiselt ronge eelistaksid. Kuigi mõnel pool on sõitjate arv viimastel kuudel ka vähenenud, näeme tervikuna siiski nõudluse kasvu ja vajadust tihedama sõiduplaani järele,“ selgitas Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo. „Reisijate paremaks teenindamiseks kavandame alates detsembrist tihendada sõiduplaani nii Tallinna ja Tartu kui ka Tallinna ja Rapla vahel. Uue ekspressrongi toome ka Tallinna-Viljandi liinile, mis viib reisijad ühest linnast teise vähem kui kahe tunniga. Kiirete ühenduste järele on suur nõudlus, seda näeme nii Tartu kui ka Narva suunal.“

Võrreldes eelmise aasta esimese üheksa kuuga on rongiga tehtavate sõitude arv kasvanud kuus protsenti, ulatudes 5,7 miljonini. Enim sõite on sel aastal tehtud Tallinna-Paldiski (1 179 000), Tallinna-Tartu (782 000) ja Tallinna-Riisipere (731 000) liinil. Kõige populaarsem oli rongisõit mais, mil tehti 724 000 sõitu. Suurima kasvu on toonud Tallinna-Narva liin, kus kogu liini ulatuses on olnud veerandi rohkem sõite kui möödunud aastal, ulatudes 366 000ni. Tallinna ja Narva vahel on reisijate arv seejuures rohkem kui kahekordistunud. Tallinna-Tartu liini sõitjate arv on samuti kasvanud üle  10 protsendi.

AS Eesti Liinirongid turundus- ja kommunikatsioonijuht Mariis Adamberg ütles, et selle aasta esimese üheksa kuuga on Tallinna-Viljandi liinil tehtud 368 000 sõitu, mis on eelmise aasta sama ajaga võrreldes kasvanud kaheks protsenti. Tallinna-Türi liinil tehti 217 000 sõitu ehk eelmise aastaga võrreldes suurenes sõitude arv 12 protsenti.

Tasub märkimist, et sõitude arv sisaldab kõiki sõite sellel liinil, näiteks ka Tallinnast Raplasse sõitjad, kes kasutavad selleks Tallinna-Viljandi või Tallinna-Türi liini rongi.

Elroni piletitulu ulatus üheksa kuuga 12 miljoni euroni, mis on 23 protsenti rohkem kui möödunud aastal.

Elroni piletitulu ulatus üheksa kuuga 12 miljoni euroni, mis on 23 protsenti rohkem kui möödunud aastal.

„Piletitulu kasvatamine on väga oluline, sest see on meile  ainuke võimalus sõiduplaani tihendada ja teenust parandada. Ühtlasi tähendab see, et riigil kulub vähem raha rongiliikluse toetamiseks.“

ELRON

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron (www.elron.ee) all tegutsev riigile kuuluv ettevõte, mis pakub kiiret, mugavat, turvalist ja keskkonnasõbralikku ühistransporti elektri- ja diiselrongidega kõigil Eesti rongiliinidel. 2017. aastal tehti Elroni rongidega 7,3 miljonit sõitu, sõidugraafikus püsisid 99,15 protsenti rongidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles