Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Türi ujula üks omanikest Aarne Rohtvee on teavitanud Türi vallavalitsust, et ei soovi alates uuest aastast ujulas enam tegutseda. Rohtvee on teinud Türi vallavalitsusele kaks ettepanekut. Esiteks võiks vald terve ujulahoone ära osta ja kui see üle jõu käib, siis rendile võtta. Ujula läheks vallale maksma 360 000 eurot ja see on Rohtvee selgitusel väga hea hind. «Maja on heas seisus,» sõnas ta. Samas ei salga Rohtvee, et väikelinnas on ujulat pidada keeruline, seetõttu soovibki ta kahjumlikust ärist väljuda.

* Kõige odavamalt saavad toasooja kätte paidelased, kõige rohkem tuleb megavatt-tunni eest maksta Päinurme elanikel. Päinurme kuulub nende viie võrgupiirkonna hulka, kus käibemaksuta toasooja megavatt-tund maksab üle 80 euro.

* Järvamaal pole just palju meelelahutusasutusi. Värskelt on meeles hiljutine lühikeseks jäänud katsetus, kui veebruaris alustas Paides tegevust pubi Õel Ämm, aga kuu hiljem pani uksed uuesti kinni. Aaastaid on ettevõtjad kurtnud, et siin ei jagu rahvast ja pidudega teenib liiga vähe, et palgad ja rent saaks makstud ja koha pidamine end ära tasuks. Türilt pärit Virgo Kaaret on meelelahutusäris tegutsenud kaks aastakümmet. Praegu peab ta oma venna Veigoga Raplas seitsmendat aastat klubi MADhouse, mille eelmise aasta käive oli pea 216 000 eurot. Kaaretid on küll läinud väikelinnade teed, aga siiski pole nad klubi rajanud Türile ega Paidesse. Kaaret lisas, et kui rahaliselt võiks isegi ära tasuda, siis osaliselt on see kinni siinsetes pidutsejates. «Kui Türil kunagi beachparty’sid tegime, siis saime maitse suhu ja see oli ikka hullumaja," lausus ta.

* Kui hobune teeb tagumise jalaga kõndides tantsuliigutust, mis imiteerib maas oleva koni kustutamist, viitab see sellele, et midagi on valesti. Mida siis ette võtta, seda õpetas Säreveres olnud hobuste massaaži koolitusel loomaterapeut Jaanus Nõgene.

* Laupäeval esitles Londoni lähistel elav kirjanik Tiina Tamman Türi raamatukogus oma uut teost «Pärandus». Tamman pühendas värskelt ilmunud raamatu türilastele, sest nii nagu tema enda elu algas 1950. aastal Türil, algab ka romaani tegevus just seal. Küll jääb romaani tegevustik mõneti varasemasse aega, aastasse 1939.

* Kui Premiumi liigas on Paide linnameeskonnal hooaja lõpetuseks vaja veel pidada kolm mängu, siis madalamates liigades on seisud juba selged. Paide linnameeskond III tegi jälle tegusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles