Ambla võimalik liitumine Tapaga selgub kevadel

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva vallavolikogu valis Marek Kase (vasakul) abivallavanemaks 25. jaanuaril. Koostöö vallavanem Rait Pihelgaga ei sujunud ja nüüd otsustas Kask ameti maha panna.
Järva vallavolikogu valis Marek Kase (vasakul) abivallavanemaks 25. jaanuaril. Koostöö vallavanem Rait Pihelgaga ei sujunud ja nüüd otsustas Kask ameti maha panna. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Üleeile arutas Järva vallavolikogu ettepanekut muuta Järva ja Tapa valla piire, et Ambla ja Käravete alev ning Roosna, Reinevere, Jõgisoo, Raka, Märjandi ja Kukevere küla hakkaksid kuuluma Tapa valla koosseisu.

Teema jõudis volikokku juba augustis, kui ligi 500 kohalikku elanikku avaldas soovi piire nihutada ja edaspidi Järvamaa asemel Lääne-Virumaal elada.

Volikogu neljapäevaseks istungiks oli rahvaesindajate lauale jõudnud teinegi pöördumine. Sellele oli alla kirjutanud 284 inimest, kes avaldasid soovi, et Järvamaad ei tükeldataks ja kõnealused külad jääksid Järva valla koosseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles