Hedvig Hanson ja Uku Suviste tuuritavad „Valguse ootuses“ läbi Eestimaa

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uku Suviste ja Hedvig Hanson annavad Vihulas kauni kontserdi.
Uku Suviste ja Hedvig Hanson annavad Vihulas kauni kontserdi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hedvig Hanson ja Uku Suviste annavad detsembris üle Eesti 11 kontserti pealkirjaga „Valguse ootus“. 

Tundeline Hedvig Hanson ja sarmikas Uku Suviste kõlavad duona kokku üllatavalt hästi. Neid pealtnäha erinevaid muusikuid seob armastus rütmimuusika vastu, koos esitavad nad nii kauneid emakeelseid ballaade kui ka souli ja pop-jazzi palu, mis on kantud talvistest meeleoludest ja jõulude ootusest. 

Kui Ukul on see juba seitsmes jõulutuur, siis Hedvigile on jõulutuur esimene. Hedvig Hanson: „Jõulutuuril käivad tavaliselt ikkagi popstaarid ja minul õnnestub nüüd ka ühe popstaariga tuurile minna ja koguni üksteist kontserti anda. Koos oleme varem esinenud, kuid sõbrad said meist viie aasta eest, kui tegime Vanemuises etendust „Moonlinght Express“. Ma võtan Ukut nagu oma venda, ta on mulle selline soul brother“. Hedvigile on oluline, et muusikud, kellega ta koos esineb, on soojad ja südamlikud inimesed, nagu Uku seda ka on. „Meie hääled sobivad väga hästi kokku. Ei ole lihtne leida artisti, kes nii muusikalise tunnetuse kui ka hääle poolest kokku kõlavad,“ ütles ta.

Uku sõnul soovivad nad jõulukontserte teha veidi teistmoodi. Uku Suviste: „Me teeme küll sutsu ka jõuluteemalist muusikat, kuid püüame läheneda mittetraditsioonilisel viisil, juba lugude valik erineb traditsioonilisest jõulumuusikast. Tuleme erineva muusika pinnalt, kuid leiame ühisosa (soulis) ja võib-olla on inimestel huvitav kuulda, kuidas see kõik kokku kõlab.“

Neid pealtnäha erinevaid muusikuid seob armastus rütmimuusika vastu, koos esitatakse nii kauneid emakeelseid ballaade kui souli ja pop-jazzi palu, mis kantud talvistest meeleoludest ning jõulude ootusest.

Muusika vahele räägivad nad lugusid ja suhtlevad publikuga. Hedvig: „Mina, Uku ja klaver – see kooslus jätab kuulajale mõtteruumi ning kirikutesse, kus me esineme, sobib suurepäraselt“.

Üllatav võib lauljate sõnul olla kuulajatele kasvõi see, et eriilmelised artistid, kelle publikud on erinevad, koos üles astuvad. Hedvig: „Võib-olla Uku publik avastab minu ja vastupidi. Hämmastav on kuulda, kui hästi  välises plaanis väga erinevad artistid kokku sobivad ja tajuda, kui soe õe-venna suhe meil on.“

Soojad ja südamlikud lauljad põimivad oma hääled ja puudutavad kuulajate hingekeeli täna Paide Püha Risti kirikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles