Keskkonnaamet jääb Türile ja -inspektsioon Paidesse- ühendameti loomine esialgu muutusi ei too

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaamet asi on ka looduskaitsega tegelemine.
Keskkonnaamet asi on ka looduskaitsega tegelemine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suve lõpul tuli uudis, et keskkonnaministeerium saatis kooskõlastusringile keskkonnaameti ja keskkonnainspektsiooni liitmiseks seadusemuudatuste eelnõu. Ühendasutuse nimeks saab keskkonnaamet.

 

Ühendameti loomine võib lähiajal tuua muutusi ka Järvamaal töötavate keskkonnaspetsialistide igapäevaellu. Keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt ütles, et nii nagu praegu, hakkab ka loodav ühendasutus olema esindatud kõigis maakondades ning säilib valveteenistus seitse päeva nädalas ööpäev ringi. „Keskkonnaameti kontor asub praegu Türil ja keskkonnainspektsiooni oma Paides. 1. jaanuaril nad sinna ka jäävad ning järvalased saavad oma keskkonnaasju käia ajamas harjumuspärastes kohtades,“ selgitas ta.

Münt lisas, et kahe asutuse liitmise eesmärk pole töökohti koondada, vaid tööd senisest paremini korraldada. "Sisuvaldkondade töökohad tuuakse uude asutuse täies mahus üle, koondamisi ei tule,“ lausus ta. „Tugifunktsioone täitvaid ametikohti saab vähendada kahe koha jagu. 2019. aasta alguseks tõenäoliselt kedagi kokku ei kolita, kuid pikemas perspektiivis on loogiline, et ühendasutuse inimesed töötavad ühes teeninduspiirkonnas ka ühes majas. Keskkonnainspektsioon ja keskkonnaamet asuvad kaheksas maakonnas juba praegu ühes hoones.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles