Kohamaksud erinevad lasteaiati kordades

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Treial peab lasteaia puhul kõige tähtsamaks asjaolu, et kolmeaastasele tütrele Janetele meeldib seal käia.
Anne Treial peab lasteaia puhul kõige tähtsamaks asjaolu, et kolmeaastasele tütrele Janetele meeldib seal käia. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paide linna lastevanematel tuleb maksta kuus üle kolme korra suuremat lasteaia kohamaksu kui naaberomavalitsuses Paide vallas.

Järvamaa lasteaia kohamaks kuus on keskmiselt 11,4 eurot. Alla kümne euro kuus küsib lastevanematelt Paide, Kareda, Väätsa, Järva-Jaani, Koeru ja Roosna-Alliku vald.
Roosna-Alliku on maakonnas ainus vald, kus lasteaiamaks pole lasteaiati ühesugune: Roosna-Allikul on see 9,27 ja Viisus 7,99 eurot.


Paide vallavanem Veljo Tammik ütles, et kuueeurone kohatasu on rohkem sümboolne, tegelikult kulub ühele lapsele 255 eurot. «Päris tasuta ei taha ka teha, siis pandaks kirja needki lapsed, kes tegelikult lasteaias ei käi ja tasuta asjadesse ei suhtu inimesed sageli kõige paremini,» selgitas ta.

Paide abilinnapea Elena Sapp ütles, et Paides teeb kohamaksu kallimaks mõlemas lasteaias olev bassein. «Meil on tugiteenused heal tasemel,» lisas ta.
Sapi meelest ei jää liiga kalli kohamaksu tõttu Paides ühelgi lapsel lasteaias käimata, sest on olemas toetused.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles