Mängujuhtimisteenus paistis ettevõtluskonkursil silma

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pallimeri
Pallimeri Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Oktoobri lõpuks valiti ettevõtlikkuskonkursile esitatud tööde seast välja finalistid, kelle seas parimatele 27. novembril žürii auhinnalised kohad jagab. 

Finaali pääses kaheksa ärilist ettevõtmist ja 11 tööd, mis on sotsiaalsed teod kogukonna heaks.

Äritegudest on noorematest finaalis ka Türi põhikooli õpilane Kirke Perillus, kes pakub mängujuhtimise teenust.

Lisainfo!

Mängujuhtimise teenus - Türi Põhikooli 8. klassi õppur Kirke Perillus 

Idee hakata pakkuma mängujuhtimise teenust sai alguse võimalusest osaleda 2017. aastal Raplas toimunud Noorte Mängujuhtide koolitusel, mille raames õpetati mängude läbiviimist ja mängujuhtimist. Mõeldud-tehtud!  Kirke on veebruarist kuni maini 2018 kuuel sünnipäeval läbi viinud erinevaid mänge väikese tasu eest, samuti on ta osalenud erinevates laagrites mängujuhina. Noorte ja laste mängu kaasamine osutub vahel parajaks katsumuseks, sest rolli mängivad paljud tegurid alates kohast kuni hetkemeeleoluni.

2018. aasta jaanuaris koostas Kirke koos sõpradega Nopi Üles raames projekti “Mängujuhtide koolitus Türi Noortekeskuses”, millele saadi ka rahastus. Märtsis 2018 osales Kirke Nopi Üles projekti raames mängujuhtide koolitusel. Tulevikuplaanidesse kuulub minifirma loomine, mis pakuks mängujuhtimise teenust üritustel ja sünnipäevadel.

Kirke näeb mängudes palju kasutegureid:  1. Lapsed ja noored saavad omavahel suhelda, paraneb sõnavara ja väljendusoskus; 2. Leitakse uusi sõpru; 3. Ollakse füüsiliselt aktiivsed ja sellega vähendatakse nutiseadmetes olemist; 4. Mängud on harivad ja õpetlikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles