Oktoobris registreeritud töötus suurenes

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööpakkumised.
Tööpakkumised. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Oktoobri lõpus oli töötuna registreeritud 29 759 inimest, mis moodustab 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust 4,6%. Uusi töötuid registreeriti oktoobris 6 237. Võrreldes eelmise kuuga oktoobris registreeritud töötute arv suurenes, kuu varem oli töötuse määr 4,4%.

Registreeritud töötus oli oktoobri lõpus kõrgeim Valgamaal (8,3%) ning madalaim Saaremaal (3,1%).

Kolmandik registreeritud töötutest oli vähenenud töövõimega. Kui registreeritud töötute arv on eelmise aastaga võrreldes jäänud samale tasemele, siis vähenenud töövõimega töötute osakaal on 0,6 protsendipunkti võrra kõrgem. 

Oktoobris oli töötukassal vahendada ligi 9500 töökohta. Uusi tööpakkumisi lisandus üle 4 500. Töötukassa abiga asus oktoobris tööle või alustas ettevõtlusega ligi 3 200 inimest (sealhulgas ligi 700 vähenenud töövõimega inimest).

Kolmandik registreeritud töötutest oli vähenenud töövõimega.

Oktoobris püsis suur huvi töötajatele pakutavate koolituste vastu. Tööandja koolitustoetusega asus oktoobris eesti keelt õppima 178 töötajat. Töötukassa koolituskaardiga alustas möödunud kuul koolitusi ligi 450 töötavat inimest.

Täpsem statistika on leitav Töötukassa kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles