Elektrimüüja vahetus kiireneb edaspidi

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter.
Elekter. Foto: Toomas Huik

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium saatis kooskõlastusele kolm elektrisüsteemi ja -turuga seotud  määruseeelnõu, mis muuhulgas vähendab elektrimüüja vahetuse etteteatamise aega 21 päevalt 7 päevale.

 

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni selgitusel suureneb määruste jõustumisel ka konkurents elektrimüüjate vahel. „Hea näide samasuguse regulatsiooni kohta on mobiilside valdkond, kus enne teenuse osutaja vahetust saab senine teenuse osutaja teha tarbijale parema pakkumise,“ ütles ta.

Kehtiva regulatsiooni järgi liitub uus tarbija praegu üldjuhul elektri jaotusvõrguga. Edaspidi vabadus suureneb ja liituja saab ise valida, kas ta ühendub põhi- või jaotusvõrguga. Jaotusvõrguga liitumine on üldjuhul odavam, kuid võrguteenus kallim. Seega saab liituja  otsustada, milline lahendus on talle kulutõhusam.

Elektrisüsteemi ja -turu määruste muudatused on seotud ühtsete üleeuroopaliste elektrituru võrgueeskirjade jõustumisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles