Jaan Pehk pürib "Eesti laulu" kaudu Eurovisionile

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Pehk laulis ja tegeles muusikaga juba lasteaia päevil. 1982. aastal võitis ta eelkooliealiste lauluvõistluse «Türi laululind» ja pärast seda rajooni lauluvõistluse «Muinasjutu mängumaa». Hiljem on tal ka hästi läinud.
Jaan Pehk laulis ja tegeles muusikaga juba lasteaia päevil. 1982. aastal võitis ta eelkooliealiste lauluvõistluse «Türi laululind» ja pärast seda rajooni lauluvõistluse «Muinasjutu mängumaa». Hiljem on tal ka hästi läinud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

"Eesti laul 2019" poolfinalistid on selgunud. Teiste seas pürib Eurovisionile ka Türilt pärit muusik Jaan Pehk looga “Parmumäng” (esitajad Cätlin Mägi ja Jaan Pehk, muusika Cätlin Mägi,; sõnad Jaan Pehk).

 

Tänavu laekus "Eesti laulul" 216 laulu, millest žürii valis 24 edasipääsejat. "Eesti laul 2019" tutvustab poolfinaali pääsenud artiste ja autoreid pressile esmaspäeval, 19. novembril kell 13 ETV muuseumis Gonsiori 27.

Poolfinaalidesse jõudnud artiste vastu võttes meenutatakse unustamatut ETV laulusaadet "Horoskoop". Tänavu 50aastaseks saanud telesaatest on pärit legendaarsed lauljad, nagu Heidy Tamme, Els Himma, Jaak Joala, Voldemar Kuslap, Ivo Linna. "Horoskoopi" võibki pidada "Eesti laulu" eelkäijaks.

„On suur rõõm avalikustada tänavused edasipääsejad. Loodan, et nemad ise ja nende laulud saavad tulevikus sama tuntuks ja edukaks, kui "Horoskoobi" artistid,“ ütles "Eesti laulu" juht  Tomi Rahula. „Ootame ajakirjanikke tutvuma 24 esitajaga, kes astuvad üles Tartu Ülikooli spordihoones kahel avalikul kontserdil ja hakkavad võistlema koha pärast finaalis, mis tuleb juba traditsiooniliselt Saku Suurhallis.“

Tänavu laekus "Eesti laulule"  216 laulu, millest žürii valis 24 edasipääsejat. "Eesti Laul 2019" tutvustab poolfinaali pääsenud artiste ja autoreid pressile esmaspäeval, 19. novembril kell 13 ETV muuseumis Gonsiori 27.

"Eesti laul 2019" eelžürii sai valitud Tomi Rahula sõnul kindla põhimõtte järgi. „Need inimesed on Eesti muusikatööstuses väga kaua tegutsenud ja teavad hästi, millistest lauludest saavad kauamängivad,“ lausus ta. “Kõik žürii edasi valitud laulud avalikustame ETV erisaates 1. detsembril”.

"Eesti laul 2019" poolfinaalid on 31. jaanuaril ja 2. veebruaril Tartu Ülikooli spordihoones. Finaalkontsert tuleb Saku Suurhallis 16. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles