Inseneripreemia pälvinu pani Paide külje all pigipaja podisema

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Koit.
Marek Koit. Foto: Maanteeamet.

Maanteeamet ja Asfaldiliit kuulutasid esmaspäeval välja Aadu Lassi nimelise teedevaldkonna auhinna laureaadid. Inseneripreemia omistati silmapaistvate saavutuste eest teedevaldkonna arengu ja jätkusuutlikkuse tagamisel Marek Koidule, kes töötab ÜLE OÜ ehitusjuhina ning on tegev ka Paide külje all Sillaotsal asuvas osaühingus Pigipada.

Teedevaldkonna auhinna laureaadid kahes kategoorias: Aadu elutööpreemia ja Aadu inseneripreemia.

Marek Koit on olnud Eesti pindamisturu edasiarendaja ja turule uuenduste tegev nüüdseks 20 aastat, tema eestvedamisel on ÜLE OÜ teostanud pindamistöid ka Soomes ja Rootsis olles oma eesrindlike tegevustega sihiseadjaks alternatiivturgudel ka teistele teedeehitusettevõtetele. ÜLE OÜ poolt loodud OÜ Pigipada, kes toodab bituumenemulsioone ning väljastab ka stabiliseerimistööde tarbeks kasutatavat bituumensideainet vahtbituumenite tootmiseks. Tänaseks väljastab Pigipada Eesti turule rohkem kui 50% vajaminevast toodangust, lisaks realiseerib Pigipada oma toodangut Soomes. Marek Koit on olnud emulsioonitehase üks loojatest ning edasiarendajatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles