Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Valgma külas asuv Hindreku talu peab plaani oma kompleksi laiendada, kuid osa elanikke on proovinud jälle nende tegevust takistada. Hindreku turismitalu omanikud Tuuli ja Margo Klementa tahavad taluhoovis paikneva kuuri ja garaaži asemele ehitada seminarihoone, mille alumise korruse moodustab 50 inimesele mõeldud saal ja köök ning ülemisel korrusel on noorpaarisviit.
Selleks esitasid nad Paide linnavalitsusele projekteerimistingimuste taotluse.
Septembris andiski linnavalitsus välja projekteerimistingimused seminarihoonele ja ka ehitusloa kinnistul asuva elamu ümberehituseks, kuid kõigile kohalikele see mõte pärast talu ümber tekkinud korduvaid erimeelsusi ei meeldinud.
Nii esitas kolm Valgma küla kinnistuomanikku vaide, taotledes projekteerimistingimuste ja ehitusloa kehtetuks tunnistamist.
Paide linnaarhitekti Marje-Ly Rebase selgitusel oli vaide sisuks asjaolu, et tervet küla polnud kaasatud ja elanikud pelgavad häiringuid, mis võiksid hoonetes toimuvate tegevustega kaasneda.
 
* Kui teenekas kraanajuht Enn Sõmer teisipäeva hommikul Koeru jõudis, oli kuusk, millest pidi saama Paide linna jõulupuu, juba maha saetud ja külili kukkunud. «Mida te, mehed, teinud olete?» päris Sõmer hämmastunult. Mõistmata, miks ometi kraana saabumist ära ei oodatud, vaid kuusel maha lasti kukkuda ja nii osal okstel ära murduda. Kuidas kuusk linna jõuab, oli ju eelnevalt kokku lepitud.
Tegelikkuses kulges nädala teise päeva hommik Enn Sõmeri ütlust mööda hoopis helgemates nootides ning midagi sellist tegelikult ei juhtnud – ta jõudis Koeru täpselt õigeks ajaks.
Eespool kirjeldatud stseeni nägi Sõmer hoopis unes ning eks see ole natuke arusaadav ka. Juba ligi pool sajandit on ta vastutanud selle eest, et pühade eel kuusk tema kraanaauto abiga Paidesse jõuaks.
 
* Esmaspäeval pimeduse saabudes korraldas politsei koos maanteeameti ja abipolitseinikega kogu Eestis aktsiooni «Helkuriga sõbraks», millega teadvustas pimedal ajal enda nähtavaks tegemise vajalikkust. Järvamaal lõi selle tulemusel särama 177 jalakäijat, kes seni veel helkurit ei kandnud.
Järvamaal kampaaniat vedanud Paide piirkonnapolitseinik Eeva Õun ütles, et helkurikõnd oli sel õhtul Paides, Türil, Annas, Tarbjal, Viisus ja Roosna-Allikul. Õhtuseid kõndijaid ja helkurite jagajaid oli neis kokku 156.
 
* Pühapäeval tähistame advendiaja algust suurema pidulikkusega. Süüdatakse tuled kuuskedel, kõlama hakkavad jõululaulud ja võimalus on minna näiteks tantsutundi, mida juhendab punakuuemees isiklikult. Türil käivad pühapäeva eel kibedad ettevalmistused. Linna jõulupuu sai ehted ja valgusketid külge juba oktoobri viimasel nädalal, advendituledega on kaunistatud ka tänavaäärsed alleepuud ja valguskettidega on valgemaks muudetud pargid.
Veel on vaja kesklinna parki tuua majake, kuhu jõuluvana võiks end sisse seada. Majake on siiani olnud suvekorteris. Jõuluvana avab Paides oma maja ukse pühapäeval kell 15,
 
* Laupäeval kohtusid Türi noored motivatsiooniõhtul türilasest motokrossisõitja Kadri Ehamäega, kelle edulugu oli ehe näide sellest, et miski pole võimatu, kui väga tahta ja pingutada. Türi ühisgümnaasiumi vilistlane Kadri Ehamäe sõnas, et motokrossi juurde sattuda oli tema elus asjade loomulik käik, sest peres olid tugevad mototraditsioonid sees ja alaga oli ta kokku puutunud juba maast madalast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles