Startis kontsertreis “Jõulud tulevad niikuinii”

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored lauljad Annabel Soode (14) ja Tõnis Sarap (17).
Noored lauljad Annabel Soode (14) ja Tõnis Sarap (17). Foto: Erakogu

Saab alguse hiljuti Saaremaal toimunud noorte lauljate konkurss-festivalil “Võluhääl” laureaatideks pärjatud noorte lauljate Annabel Soode ja Tõnis Sarapi jõulutuur “Jõulud tulevad niikuinii”. Koos Ooper-Kvartetiga jõuab peamiselt klassikaline jõululaulude repertuaar 8. detsembrini kuulajateni üle Eesti.

Oma noorusele vaatamata on mõlemal lauljal kogunenud juba üksjagu lavakogemust. Tõnis Sarap on edukalt osalenud Georg Otsa nimelisel rahvusvahelisel konkursil “Sõprus” ning andnud kontserte ansambli Kolm Musketäri koosseisus.

Idee minna koos jõulutuurile käis välja 17. aastane Võrust pärit Tõnis Sarap, kes õpib klassikalist laulmist Tallinna Muusikakeskkoolis Triin Ella juhendamisel. “Tahtsin väga jõuludel lava jagada mõne noore lauljaga ning proovida kätt ka jõulutuuri korraldamisega” ütleb Tõnis, kes kutsus endaga mööda Eestit kontserte andma 14. aastase Vanalinna Hariduskolleegiumi õpilase Annabel Soode.

Oma noorusele vaatamata on mõlemal lauljal kogunenud juba üksjagu lavakogemust. Tõnis Sarap on edukalt osalenud Georg Otsa nimelisel rahvusvahelisel konkursil “Sõprus” ning andnud kontserte ansambli Kolm Musketäri koosseisus. Annabel Soode esimene jõulutuuri kogemus pärineb aga eelmisest aastast, mil andis üle Eesti kontserte koos Marko Matverega. Lisaks on ta esinenud Birgitta Festivalil ning osalenud Varius Teatri lavastustes ja Rahvusooper Estonia lasteprogrammides. Kontserttuuri korraldamine on aga mõlema jaoks esmakordne kogemus. “Tänu ise organiseerimisele on see sügis kohe eriti töörohke olnud,” sõnab Annabel, kes õpib laulmist Maria Listra juhendamisel Hanna-Liina Võsa Muusikalikoolis. Muusika tegemine on noorte sõnul korralduse kõrval puhas nauding, mis toob alati naeratuse näole. “Muhe elevus saabuva nädala ees on meis juba ammu sees,” muigab Tõnis.   

Jõuluootuse tuur sai omale nime ühes proovis. “Koos meiega tuuri kaasa tegeva Ooper-Kvartetiga mõtlesime erinevatele variantidele, kuni lõpuks jäi sõelale  “Jõulud tulevad niikuinii”,” räägib Annabel. “Meie arvates sobib see hästi detsembri algusesse, mil jõuludeks ettevalmistumine juba hoo sisse saab.”

Noored lauljad alustavad jõulutuuriga juba eeloleval nädalavahetusel Pärnust ja jõuavad kontsertidega nädala jooksul veel ka Tartusse, Tallinna, Roosna-Allikule (7. detsember kl 19 Roosna-Alliku mõisas) ning Kuressaarde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles