Tule kontrolli kutsehariduskeskuses oma sõiduki tulede ja rehvide korrasolekut

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talverehvid.
Talverehvid. Foto: Aivar Aotäht

Maanteeamet kutsub koostöös kutsehariduskeskustega esmaspäeval, 3. detsembril tasuta kontrollima oma sõidukite tulede ja rehvide korrasolekut. Erinevate kutsekoolide autoerialade õpilased on võtnud südameasjaks oma teadmisi näidata ning juhendajate valvsa pilgu all tulede ja rehvide korrasolekut kontrollida.

 

Talverehvide juures tuleb jälgida, et soovitatav rehvimustri sügavus on vähemalt 4–5 mm. Seaduse järgi peab rehvimustri sügavus olema 3 mm. Talvel, mil halva nähtavusega ja pimedat aega on pikalt, saab erakordselt oluliseks ka autotulede korrasolek.

Tulede ja rehvide korrasolekut saab tasuta kontrollida Järvamaa kutsehariduskeskuses (Tallinna mnt 46, Paide) esmaspäeval kl 9st 12ni. Tulede ning rehvide korrasolekut kontrollivad õpilased.

Talverehvide kasutamine on lubatud 15. oktoobrist kuni 31. märtsini ning kohustuslik 1. detsembrist kuni 1. märtsini. Sõidukijuht peab olema  teeolude osas tähelepanelik ning sellele vastavalt valima õige sõidukiiruse ja -stiili.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles