Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Eelmisel nädalal võis lindude rändekaardilt välja lugeda hea uudise. Pliimürgitusest terveks ravitud ja Järvamaal vabastatud merikotkas Olev tuli pärast pooleaastast Venemaal redutamist Eestisse tagasi ja põikas läbi ka Järvamaalt.
 
* Erakondade jagatavast niinimetatud katuserahast tuleb järgmisel aastal Järvamaale ligi pool miljonit eurot. Kõige suurema summa, mis on 50 000 eurot, saab seekord Järva-Jaani lasteaed.
25 000 eurot läheb Paide kirikule fassaaditöödeks ja Paide kesklinna linnamööbli ostuks. Koeru kiriku korrastuseks on ette nähtud 23 000 eurot.
Kuus Järvamaa kirikut saavad järgmisel aastal riigikogult toetust kokku peaaegu 100 000 eurot.
 
* Järva-Jaani jahtkonna esimees Margus Vaas andis teada, et pühapäeval küttisid nad Järvamaal selle jahihooaja esimese punahirve, kes on püssitoru ees üsna haruldane loom.
 
* Eelmisel nädalal oli Paides ettevõtmine, kuhu kutsututele tutvustati eeloleval suvel Tallinnas tuleva üldlaulu- ja -tantsupeo «Minu arm» korraldust. Lauljad-tantsijad ja pillimängijad on juba mõni kuu hoolsalt peo repertuaari harjutanud ning juba jaanuaris algavad maakondades eelproovid.
Järvamaal valmistub peole minema 84 kollektiivi: 42 tantsurühma, seitse võimlemisrühma, 31 koori, kolm orkestrit ja üks rahvamuusikakollektiiv.
See teeb kokku üle 1800 maakonda esindava peolise.
 
* Rasketehnika tellimine röövib ehitusinseneridelt liialt aega ja energiat, mistõttu võtsid Paide ehitusettevõtted selle mure murdmise oma südameasjaks. Aasta tagasi osalesid tee-ehitusfirma Verston Ehitus, ehitusfirma Haart Ehitus ja nende mõttekaaslased SEB kasvuprogrammis, kus pidid leidma äritegevuses koha, mida saaks tehnoloogiaga parandada.
Kaks aastakümmet ehitussektoris tegutsenud inimesed teadsid, et inseneridel läheb suur aur ehitustehnika logistika peale, selle asemel et sisuülesandeid lahendada, mistõttu tahtsid nad seda parandada.
Nii sündis idufirma InfraFly, mille etteotsa asus ettevõtja Veiko Veskimäe, kes on ka Verston Ehituse ja Haart Ehituse juhatuse liige.
 
* Suve lõpus sai Nordkalk Järva vallalt loa laiendada lubjakivi kaevandamist 22 hektari jagu. Novembris tegi ettevõte geoloogilisi uuringuid Karinu karjääri neljanda osa avamiseks, mille pindala oleks 56 hektarit.
ASi Nordkalk tegevdirektor Andres Rammul ütles, et Karinu maardla kolmas laiendus peaks kasutusse minema järgmise aasta novembris ja sellest peaks ettevõttele lubjakivi jätkuma lähemaks kümneks aastaks.
 
* Järva-Jaani viimane vallavanem Arto Saar on järgmised kolm aastat Paide linnameeskonna kogukonnajuht. Plaane on tal omajagu, istub kasvõi ise bussirooli ja toob fännid staadionile. Kogukonnajuht, nagu nimetuski ütleb, on inimene, kes teeb tööd kogukonnaga esmajoones klubi mängupäeva võtmes. Tema ülesanne on siduda linnameeskond veelgi tihedamalt Paide ja kogu Järvamaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles