Rahvusooper Estonia videokonkursil tegid ilma koerukad

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pille Riin Pettai

Täna kuulutati Rahvusooperis Estonia välja koolinoortele mõeldud videokonkursi „Rahvusooperi jõuluvideo“ laureaadid. Konkursile laekus kokku 31 erinevat videot, millest 5-liikmeline žürii valis välja oma lemmikud. Lisaks noorema ja vanema vanuseklassi võitjatele kuulutati välja publikulemmik ning anti eripreemia kõige rohkem videoid juhendanud õpetajale.

Konkursi eesmärk oli ärgitada noort koos sõbra, seltskonna või klassikaaslastega välja mõtlema ja valmistama lõbusas ning teatraalses võtmes jõuluteemalisi videoid, mida rahvusooper saab saata jõulutervituseks tuhandetele koostööpartneritele, kolleegidele, sõpradele ja klientidele. Konkursi eriliseks kriteeriumiks oli see, et videos pidid olema äratuntavad vähemalt kolm rahvusooperi lavastuse tegelast.

„Kuigi kõik videod olid erilised ja väljendasid noorte jätkuvat huvi muusikateatri vastu, valis žürii üksmeelselt välja kaks kooli – noorema vanusegrupi laureaat on Koeru Keskkool ja vanema vanusegrupi võidu pälvis Kiigemetsa Kool,“ kommenteeris võidutöid žürii liige ja teatrijuht Aivar Mäe. „Koeru Keskkooli video jäi eriliselt silma seetõttu, et lisaks vahvale videole oli videos kasutatud muusika kooliõpilaste poolt sisse mängitud. Kiigemetsa Kooli jõuluvideo oli visuaalselt väga ilus, see sobib ideaalselt tänavuseks jõulukaardiks,“ lisas Mäe.

Lisaks Aivar Mäele kuulusid žüriisse režissöör René Vilbre, laulja ja näitleja Merit Männiste, Tallink Eesti müügi- ja turundusdirektor Marina Jõgi ja Lux Expressi turundusjuht Berit Osula.

Noorema vanuseklassi auhinnaks on kultuurireis Helsingisse, vanema vanuseklassi võitjate auhinnaks kultuurireis Riiga. Lisaks Tallinki ja Lux Expressi poolt välja pandud reisidele, autasustas Rahvusooper Estonia osalejaid teatripiletitega ning Kalevi kommivanikutega.

Laureaadid:

  • Noorema vanuseklassi (I–IV klass) võitja on Koeru Keskkooli 4B klass, juhendajad: Pille Piibeleht, Marko Sirila, Anne Muhk. ​Video!

  • Vanema vanuseklassi (V–VI) võitja on Kiigemetsa Kooli 4.– 6. klass, juhendajad: Meeli Ümar, Meelis Tasur ja Tuijo Küüts.

  • Publiku eripreemia pälvis Gustav Adolfi Gümnaasiumi 4C klass, juhendajad: Rain Tolk, Eliisabet Haamer.

  • Juhendaja preemia pälvis Janice Viinalass (Tartu Erakool ja Tartu Kivilinna Kool)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles