Paide inimeste mure: tahame spaad!

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev SPA bassein
Kalev SPA bassein Foto: Sander Ilvest

Novembri keskel olnud Järvamaa messil Paide linna boksis täidetud ankeedid andsid tagasisidet, millist kergliiklusteed või millist supluskohta paidelane eelistab. Samuti sai ankeedis kurta, millest linnas enim puudust tuntakse või kes on lemmiknäitleja Paide teatris.

Siin väike kokkuvõte:

1. Kus on sinu meelest Paide linna süda?

Enamik vastas, et see on siiski keskväljak. Oli  ka neid, kes pakkusid selleks Paide turu ümbrust. Üks vastaja pakkus tabavalt, et linna süda on linlaste südames.

2. Millist kergliiklusteed kasutad enim?

Kõige populaarsemaks suunaks osutus ankeedi põhjal Reopalu, mida eelistas 38 vastanut. Järgnesid Sillaotsa ja Mündi poole kulgevad kergliiklusteed.

3. Paide linna ilusaimaks külaks pidasid messikülastajad Valgma küla, mis napsas napilt esikoha Viraksaare ja Viisu küla ees. Veel pakuti Mündit, Tarbjat, Vodjat, Seinapalu, Annat, Purdit, Joodit, Sargveret, Kriileväljat, Mäo küla ja Roosna-Alliku alevikku.

4. Paide parimaks ujumiskohaks valisid vastanud oodatult Paide tehisjärve, teisele kohale asetus Matsimäe Pühajärv.  Hääled jagunesid vastavalt 47 ja 35.

5. Kes on Paide teatris su lemmiknäitleja?

Selle küsimusega uurisime, kui palju linlased ja teised messikülastajad tunnevad vastloodud Paide teatri näitlejaid. Rõõmuga võib öelda, et suur osa teadis kedagi nimetada. Kas see oli nüüd lavastuse "Richard3" teene või miski muu, aga rahva lemmikuks osutus Joosep Uus, kelle kanda oli ka nimetatud teatritükis nimiroll.

6. Millest tunned Paides kõige enam puudust?

Traditsiooniline küsimus ning tuli ka palju traditsioonilisi vastuseid: mõnusad söögikohad ja kohvikud, mis oleksid ka õhtuti lahti; rohkem meelelahutust, spaa ja korralikud teed.

Muu hulgas pakuti ka järgmisi asju: tenniseplats, booling, tantsukool, pubi, korralikud uisutamisvõimalused, turu laiendus, Paide segakoor, suur mänguväljak, Viraksaare kergliiklustee, suusarajad, siseskate, ujula ja MEKi vaheline jalgtee, liiklusjärelevalve, korralik keskväljaku mööbel, Lido, Prisma, Järve tee valgustus, vaba aja veetmise võimalused väikestele lastele sisetingimustes, jõulud, heakord ja loomade varjupaik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles