Eesti esimene omasugune kõnd-jooks: Imaveres näeb sel pühapäeval päkapikke

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvanad ja päkapikud.
Jõuluvanad ja päkapikud. Foto: Yui Mok/PA Wire/PA Images/Scanpix
Sel pühapäeval, 9. detsembril toimub Järvamaal Imaveres Eesti esimene päkapikkude jooks ja kõnd, kuhu oodatakse nii väikseid kui suuri spordisõpru. 

Päkapikujooksu korraldab värskelt Eesti kõige spordisõbralikuma õpetaja tiitliga pärjatud Taiga Laur, kes on enda sõnul päkapikk olnud juba 1991. aastast alates. "Hakkasin koolis töötades korraldama päkapikunädalaid ja sellest saati olen igal aastal esimesest advendist jõuluaja lõpuni päkapikumütsis ringi käinud," pajatab Taiga. 

Suure päkapikujooksu mõte tuli tal telerist ühes suurlinnas toimunud sarnast üritust nähes. Nii on Taigal aastaid meeles mõlkunud idee viimaks teoks saamas ja et rajal lippaks ohtralt just kohalikke päkapikke, on pühapäev Imavere kooli lastele veidi isemoodi koolipäev. Sõidab koolibuss ja pakutakse ka sooja lõunasööki. 

Et õpetaja Laur väikselt unistada ei oska, loodab ta üritusel näha ohtralt kuue ja mütsiga päkapikke ka Imaverest kaugemalt. Oodatud on nii päris pisikesed kui täitsa suured, kel aga vähegi päkapiku süda sees tuksub. 

Lisaks on avatud kohvikud ja mängib mõnus jõulumuusika.

Tegevust jagub kõigile. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles