Toitlustaja korraldas Paide vähekindlustatud perede lastele jõululõuna

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide jõulupidu
Paide jõulupidu Foto: Daily

Daily kaubamärgi all toitlustusteenust pakkuva Baltic Restaurants Estonia töötajate pere rõõmustas eile Paide vähekindlustatud perede lapsi kingituste, õpitubade ja rikkaliku jõululauaga.

„Viis aastat tagasi otsustasime ettevõttes firmakinkide tegemisest loobuda ning seni meenetele ja kaartidele kulunud raha eest tuua jõulurõõmu neile, kellel selleks võimalusi napib. Sel aastal ühendasime jõud Paide linnavalitsuse sotsiaalosakonnaga ning eile toimus Hillar Hanssoo põhikoolis heategevuslik jõulupidu Paide vähekindlustatud perede lastele,“ rääkis Baltic Restaurants Estonia müügi- ja turundusjuht Tiiu Endrikson.

Daily töötajate juhendamisel toimusid jõulukinkide valmistamise õpitoad neljakümnele osalenule. Lapsed õppisid piparkooke, küünlapurke ja pajuvitstest pärgasid kaunistama ning meisterdasid küünlaid. Tegevusi täis päev kulmineerus rikkalikult kaetud traditsioonilise jõululaua ning lastele kingituste jagamisega.

„Jõuludel on eriline tähendus just laste jaoks ja seepärast oli meie eesmärk tuua pühaderõõmu nende perede lastele, kes majanduslikel põhjustel jõulusaginast ja andmisrõõmust muidu ilma jääksid. Tänu õpitubadele saavad ka nemad nüüd meisterdatud esemetega osa kinkimisrõõmust,“ rõõmustas Endrikson.

Daily töötajate juhendamisel toimusid jõulukinkide valmistamise õpitoad neljakümnele osalenule.

Paide Linnavalitsuse lastekaitse peaspetsialisti Annika Nõuliku sõnul on kingitusi täis jõuluaeg osadele lastele normaalsuseks, kuid kahjuks elab Eestis palju lapsi ka vähekindlustatud peredes ning neile jääb tavapärane jõulutrall vaid kaugeks unistuseks. „Üksnes Paides elab hinnanguliselt 250 toimetulekuraskustes ja sotsiaalselt nõrkades peredes kasvavat last. Kuna jõulud on imede, soovide täitumise ning ka andmise aeg, siis on sel õndsal ajal äärmiselt tähtis mõelda ka neile, kelle soovid erinevatel põhjustel ei täitu,“ toonitas Nõulik.

Daily esindaja kutsub läheneva jõuluaja ootuses nii ettevõtteid kui eraisikuid rohkem teisi inimesi märkama ning üha suureneva tarbimise asemel nii firmakingitustele kuluvat raha kui ka lihtsalt aega hoopis heategevusse suunama. Abivajajateni jõudmiseks soovitab Endrikson  ühendust võtta omavalitsuse sotsiaaltöötaja või lastekaitsespetsialistiga, kes aitab tagada heateo õigete inimesteni jõudmise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles