Viirusnakkused on tuhandatele inimestele põhjuseks arsti poole pöördumisel

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripp.
Gripp. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Terviseameti andmetel pöördus 48. nädalal (03.- 09.11. 2018) ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise tõttu arstide poole 3937 inimest, neist üle 53 protsendi olid lapsed.

 

Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine kasvas eelneva nädalaga võrreldes 28 protsenti, kuid haigestumuse intensiivsus ei ületa veel hooajale iseloomulikke näitajaid. Registreeritud gripi juhtude arv püsis stabiilsena, gripiviiruse laialdast levikut ei täheldata, registreeritakse üksikuid gripiviirusega seotud haigusjuhte. Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 299,2.

Haigestumiste kasv on seotud gripitaoliste haigustekitajate arvu kasvuga, peamiseks  tekitajaks on nüüd paragripiviirused. Vanusrühmade järgi haigestusid enim kuni 4 -aastased lapsed.

Etioloogilise struktuuri järgi saame öelda, et 66 protsenti kõikidest laboratoorselt kinnitatud proovidest olid viirusliku etioloogiaga.   Laboratoorselt kinnitati möödunud nädalal 6 A gripiviirust.  Hooaja algusest on täpsemalt määratletud 4 A-gripiviirust, nendest kolme puhul on olnud tegemist A gripiviirusega A(H1N1)pdm09,  üks oli A(H3N2).

Haigestumiste kasv on seotud gripitaoliste haigustekitajate arvu kasvuga, peamiseks tekitajaks on nüüd paragripiviirused. Vanusrühmade järgi haigestusid enim kuni 4 -aastased lapsed.

Haigestumuse intensiivsust hinnatakse madalaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles