Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Paide linnavalitsus on ettepanekuid kaaludes jõudnud lahenduseni, et kõige targem on kohe uuest aastast kolida tühjaks jäävasse ujulahoonesse avatud noortekeskus ja ehitada selle basseini sisetrikipark. Paide linnapea Priit Värgi selgitusel on ettevõtluse arendamise sihtasutusel (EAS) kindel nõue, et Ruubassaare teel asuv maja peab veel vähemalt kolm aastat olema avalikus kasutuses või muidu tuleb eelmisel aastal katuse remondiks saadud 53 000 eurot tagasi maksta.
 
* Vahetundide ajal pilkupidi nutitelefonisse klammerdunud lapsed on uuel aastal Käru põhikooli koridorides üsna haruldane vaatepilt, sest koolis on hakanud kehtima nutirahu. Kooli hoolekogu algatusel ja ettepanekul on sel eesmärgil muudetud ka kodukorda, mille järgi hakkabki koolis kehtima nutirahu.
Seda küll osaliselt, sest muudatus puudutab I–IV klasside õpilasi, kes edaspidi päeva alguses oma nutitelefoni õpetajale hoida annavad ja selle alles päeva lõppedes oma valdusse saavad.
Vanemate klasside õpilased telefone ära andma küll ei pea, ent edaspidi on tunni ajal neid kodukorra reeglite järgi kasutada keelatud.
 
* Paide gümnaasiumi hoone vajab lisaruumi, mistõttu on ministeerium ja linnavalitsus pööranud pilgu naaberkinnistu poole. Laupäevasest Järva Teataja intervjuust haridus- ja teadusminister Mailis Repsiga selgus, et riigigümnaasiumi mahutamine Posti 12 kinnistule pole enam tõenäoline.
Mõtte viia kaks korrust maa alla nimetas Reps ebamõistlikuks ja kalliks, kuid osaliselt kutsehariduskeskusse jäämise variant ei meeldi ei ministeeriumile ega ka linnajuhtidele.
Paide linnavolikogu esimees Aivar Tubli ütles, et Posti 8 krundi ostu variant tõstatus kahe nädala eest asjaolust, et aastaid tagasi oli see kooli ehitust plaanides samuti arutusel. «Sealt kerkis üles küsimus, äkki on ka praegu soov seda müüa,» sõnas ta.
Nelja aasta eest oli kinnistu müügis 70 000 euroga ja toona kaalus linnavalitsus selle ostu.
 
* Teisipäeval oli Paide Hammerbecki põhikooli aula kauplejatest ja ostjatest pungil, sest laadamelusse pidid ära mahtuma kahe kooli lapsed. See oli kahe põhikooli esimene suurem ühisüritus.
 
* Paide linnavalitsus teeb volikogule ettepaneku panna Sargvere mõis müüki, sest linnal pole raha seda korda teha. Paide linnapea Priit Värgi selgitusel on mõis olnud aastaid Sargvere küla süda ja inimesed on sellega emotsionaalselt seotud.
Kahjuks hoone laguneb ja on halvas seisus, kuid omavalitsusel puudub raha hoonet remontida. «Aastaid pole suudetud leida ka ühtegi tõukefondi rahastust, seepärast peame otstarbekaks leida mõisale uus peremees,» selgitas Värk. «Meil on naabrusest ka häid näiteid tuua, näiteks Kirna mõisa uus tulemine või Purdi mõisa rekonstrueerimine.»
 
* Laupäeval Tallinnas olnud pidulikul üritusel kuulutas Eesti mootorrattaspordi föderatsioon välja aasta parimad sportlased. Naistest kuulub aasta parima motosportlase auhind Türi vallast pärit Kadri Ehamäele.
Ta sõnas, et tunnustus tuli talle suure üllatusena. Lausa nii suurena, et ta ei teadnud autasustamisõhtule isegi mitte kohale minna. «Muidugi salaja ja sisimas ma veidi unistasin sellisest auhinnast, aga et Eestis on veel mitu edukat naismotosportlast, siis ei osanud arvata, et just mina selle auhinna saan,» selgitas ta. «Olen ülimalt rõõmus, et mind märgatakse ja meeles peetakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles