Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Nüüdseks on selge, et lähikuudel läheb Paides toasoe kallimaks. Selle põhjus on omakorda hakkepuidu kallinemine, mis on Paides põhikütus. Paide toasooja eest vastutava Enefit Greeni ASi juhatuse liige Veiko Räim ütles Järva Teatajale, et ettevõte esitas tõepoolest novembris konkurentsiametile taotluse soojuse piirhinda muuta.
 
* Järvamaa kutsehariduskeskuse vastne teraviljakombaini simulaator asub Särevere õppekoha tehnikamaja teisel korrusel ühes õppeklassis.
Põllumajanduse valdkonna juhtõpetaja Aive Kupp põhjendas sellise õppevahendi olulisust mitmel moel. «Viljakoristuse hooaeg on suhteliselt lühike ja ettevõtetes pääsevad kombainirooli ennekõike kogenud mehed,» selgitas ta. «Selleks et ka meie õpilased saaksid kombaini juhtimisest esmakogemuse, ongi simulaator muretsetud.» Nii palju kui Kupp kuulnud kõrvalt kommentaare, siis on seda kasutada nagu päris kombaini roolis olla, ehk simulaator on võimalikult tõetruu.
 
* Endise Paide ühisgümnaasiumi asemel kerkiv Hillar Hanssoo põhikool hakkab linnulennult juba kuju võtma. Vanast on järel üksnes võimlaosa, mille ümber rajatakse ülejäänud koolimaja. Paide abilinnapea Siret Pihelgas ütles, et mõni töö on graafikust maas, kuid mõni on läinud plaanitust kiiremini, mistõttu võib öelda, et aasta lõpuks on ehitaja ettenähtud seisus.
Pihelga selgitusel võttis lammutusele läinud maja tühjaks tegemine plaanitust kauem aega, mistõttu ei valmi uus koolihoone mitte augusti alguseks, vaid selle kuu viimaseks päevaks.
Sellest hoolimata on linnajuhid praegu seda meelt, et esimene koolikell heliseb järgmisel sügisel juba uues majas ja lapsed ei pea septembris enam asenduspindadel käima.
 
* Paide tüdruk Karet-Anette Härm teadis pärast põhikooli lõppu kindalt, et Paide ja Türi suured koolid teda ei köida. Ta otsustas, et hakkab keskkooli käima 34 kilomeetri kaugusele Aravetele. Selgub, et nii mõnigi laps on nõus väiksema ja hubasema õpikeskkonna nimel kodust kaugemale vaatama.
Karet-Anette Härm uuris pärast üheksanda klassi lõpetamist maakonna mitme gümnaasiumi kohta ja otsustada polnud kerge.
Vahepeal kaalus Karet-Anette omandada keskharidust väljaspool Järvamaad, kuid arvas siiski, et tahab hakata kooli käima kodust, mitte mujale kolida.
Et Koeru tundus Karet-Anettele liiga kaugel olevat, tuli valida Järva-Jaani ja Aravete vahel. Aravete kooli majanduskallak saigi talle määravaks.
 
* Jõulueelsel ajal on müügil palju värvilisi piparkoogiglasuure. Võiks arvata, et need maitsevad hästi ja sobivad igale piparkoogile, kuid tuli välja, et esmamulje on petlik. Kuus inimest proovis mitut sorti glasuure ja nii mõnigi neist valmistas pettumuse.
Proovimisele läksid Eesti Pagari, Marta Pagari, Selveri Köögi, Reval Kondiitri ja Luuna Pagari valge glasuur ning mõni erilisema maitsega värviline glasuur.
 
* Jõulud on ukse ees, mistõttu on kohalikud jõuluvanad oma punased kuued kapipõhjast üles otsinud, põhjapõtrade karva läikima löönud ja jälle tööhoogu sattunud. Järvamaa jõuluvanad Aivo, Tarmo ja Arvo leidsid siiski kiirel ajal hetke, et oma tööst rääkida. Kõik kolm jõulutaati leidsid, et pole vahet, kas külastada tuleb mõnda asutust või kodu, sest kui inimesed on sõbralikud, siis on seda tööd igal pool ühtmoodi lust teha.Üks jõuluvanadest avaldas, et kohalikud ametivennad on omavahel kehtestanud poole tunni eest alampiiri 40 eurot, millest vähem ei küsita. Nii ei hakata üksteist madalama hinnaga üle trumpama ja taat saab väärilise tasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles