Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Ehkki kohe on põhjust rõõmustada talve saabumise üle, on Paide linnavalitsuse mõtted juba kevadel algava Tallinna tänava ehituse juures. Selgunud on hanke võitja, kelle pakkumise järgi säästaks linn 300 000 eurot.
Paide linnamajanduse osakonna juhataja Heigo Laaneoks täpsustas, et linnavalitsus kuulutas hanke välja 1,4 miljoni euro suuruses, kuid parima pakkumise teinud ettevõte soostus tööd ära tegema veidi üle 1,1 miljoni euro eest.
 
* Hiljutine statistika näitab, et Paide korterid on viimaste aastate jooksul läbi teinud uskumatu hinnatõusu. Maakleritega vesteldes selgub, et hinnatõusul on peamiselt kaks põhjust. Esiteks langesid hinnad majanduskriisi ajal väga madalale ja mõni kohtutäiturite abil müüdud korter anti ära võileiva hinnaga. Teiseks õpetas masu inimesi rahaga targemalt ümber käima ja nüüd julgevadki nad kinnisvara eest kõrgemat hinda küsida.
Pindi Kinnisvara tegi ülevaate, milline on olnud masujärgne hinnatõus linnade kaupa. Sellest nähtub, et suurim hinnatõus on olnud Paides.
Kui masu põhjas küsiti korteri ruutmeetrist keskmiselt 113 eurot, siis tänavu novembriks oli hind kerkinud 431 euroni, mis teeb hinnatõusuks 281 protsenti.
 
* MTÜ Järva Arengu Partnerid kuulutas välja ettevõtted, kes napsasid sügisvoorus endale 336 200 euro eest Leaderi programmi eurotoetusi. Teiste hulgas sai Müüsleris tegutsev OÜ Kilplane 19 900 eurot, mille eest tahab turismiettevõttena laiendada Kilplaste Koda.
Ettevõtte üks omanikke, Helena Siiroja, ütles, et seda raha kasutavad nad majutuskohtade loomiseks. Nimelt on loodetavasti juba aasta pärast püsti kümme kämpingut, kuhu mahub ööbima 40 inimest.
 
* Neli erakonda on tuleva aasta riigikogu valimisteks oma nimekirja Järva- ja Viljandimaa ringkonnas kokku saanud. Keskerakond peaks oma nimekirja avalikustama lähipäevil. Eesti 200 ja Vabaerakond avalikustavad nimed uuel aastal.
 
* Kui muidu pildistavad talveajal Tallinna vanalinna sattuvad turistid enamasti keskaegseis rõivais mandlimüüjaid või jõulueelses tuledesäras Viru tänavat, siis reede pärastlõunal olid pildistamise objektid hoopis Kärust pealinna toodud vanaaegsed lapsekärud, mida lükkasid ajastutruult riietunud kärulased.
 
* Tänavu on Türi vallas teist korda jõulumatk «Pekist priiks». Start antakse kohaliku ujula juurest 26. detsembril kell 10. Matk kulgeb Järvamaa teedel täispikkusega 42,2 kilomeetrit, kuid võimalik on valida ka 18 kilomeetrit Türilt Veskisillale.
Nii nagu matk algab kevadpealinna ujula juurest, nii see seal ka lõpeb koos sauna ja ujumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles