Suur huvi üle-eestilise jõulumatka vastu tõi lisamatkad

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haanjas startis 11. jõulumatk, mis viib retkelised Haanjamaa 20 kõrgeimasse tippu.
Haanjas startis 11. jõulumatk, mis viib retkelised Haanjamaa 20 kõrgeimasse tippu. Foto: Arved Breidaks

Täna, 26. detsembri keskpäeval toimub esimene üle-eestiline jõulumatk, millega pannakse punkt kogu aasta väldanud Eesti Vabariik 100 juubelimatkade sarjale. Kokku toimub täna üle 80 Eesti loodust ja selle mitmekülgsust tutvustavat  tasuta matka.

 

„EV100 juubelimatkade sari viis tänavu kümned tuhanded inimesed Eesti looduse mitmekesisusest osa saama. Esimene üle-eestiline jõulumatk annabki veel hea võimaluse pärast jõululaus istumist koos pere või sõpradega ennast veidi Eesti looduses liigutada,“ ütles Eesti Vabariik 100 programmijuht Maarja-Liisa Soe. „Jõulumatkaga paneme ühtlasi ka punkti EV100 juubelimatkade sarjale.“

Eesti Matkaliidu presidendi Ingrid Kuligina sõnul toimub üle-eestilise jõulumatka raames kokku üle 80 matka. „Üle-eestilise jõulumatka vastu on olnud huvi nii suur, et oleme mitmetes Eesti piirkondades pidanud veel lisama programmi täiendavaid matkasid. Kuid ka praegu registreerumiseks avatud matkade seast leiab igaüks endale sobiva,“ lisas Kuligina.

Eesti Matkaliidu presidendi Ingrid Kuligina sõnul toimub üle-eestilise jõulumatka raames kokku üle 80 matka.

EV100 jõulumatkade puhul on enamasti tegu matkajuhi eestvedamisel toimuva jalgsi- või räätsamatkaga, samas toimuvad ka mitmed matkad maasturitel, kanuudel ja elektriratastel. „Matkata saab nii Karula Rahvuspargis, Peipsi-äärsetes külades, Sinimägedes Ida-Virumaal, Jaagurannas Pärnumaal, Hiiumaa mägedes, Lehmja tammikus Harjumaal kui ka paljudes teistes Eesti paikades,” lisas Kuligina.

Esimesel üle-eestilisel jõulumatkal osalemine on tasuta ning matk kestab 1-2 tundi. Matkadel osalemiseks tuleb end eelnevalt registreerida. Ülevaade matkadest ja lisainfo www.ev100.ee/et/ev100-joulumatkad.

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info juubelisündmuste kohta www.EV100.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles