Õhukeste kilekottide kasutust piiratakse poodides veelgi

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilekott.
Kilekott. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Homsest jõustub pakendiseaduse muudatus, millest tulenevalt ei tohi kauplused enam tasuta õhukesi kilekotte anda. Erandina võib kilekotte siiski tasuta jagada, kui see on vajalik hügieeni tagamiseks või lahtise toidukauba esmaseks pakendamiseks.

Paide Selveri juhatja Kristi Nõmm ütles, et tegelikult ei mõjuta seadus oluliselt kaupluses juba praegu valitsevat olukorda. «Oleme juba varasemalt õhukeste kilekottide kasutust järk-järgult vähendanud ja jätkame ka edaspidi tarbijate suunamist sellest osas,» lausus ta. Kassades on kilekotid vabast kasutusest juba ammu kadunud.

Nõmm märkis, et esialgu jõudis kaupmeesteni teave, et ka puu-ja köögivilja tarvis ei tohi enam tasuta kilekotte anda. «Nüüd tulid täpsustused, et kuna tegemist on siiski kauba esmase pakendamisega, mis on vajalik hügieeni eesmärgil, on õhukesed kilekotid puu- ja köögiviljade pakendamisel siiski lubatud,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles