Sellest aastast pakub noortele karjäärinõustamist Eesti Töötukassa

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti töötukassa Pärnumaa osakond.
Eesti töötukassa Pärnumaa osakond. Foto: Mailiis Ollino

1. jaanuarist 2019 alustas Eesti Töötukassa juures tööd Karjäärikeskus, mis pakub karjäärinõustamist ja karjääriinfot kõigile soovijatele, sealhulgas koolinoortele.

 

„Muudatusega seoses laieneb töötukassa vastutusvaldkond noorte suunal oluliselt – siiani oleme tegelenud noortega peamiselt nende tööotsingute kontekstis ja vahendanud tööturuga seotud infot. Edaspidi muutub tihedamaks koostöö koolide ja õpilastega just teadlike valikute tegemiseks tulevikus,“ kirjeldas muudatusi Eesti Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel.

Töötukassa on viimase poole aastaga oma karjääriteenuste süsteemi ümber kujundanud ning integreerinud SA Innove Rajaleidja noortele pakutud teenused olemasolevate karjääriteenustega.

Töötukassa on viimase poole aastaga oma karjääriteenuste süsteemi ümber kujundanud ning integreerinud SA Innove Rajaleidja noortele pakutud teenused olemasolevate karjääriteenustega. Lisaks karjäärinõustamisele ja karjääriinfo vahendamisele vastutab Eesti Töötukassa sellest aastast ka karjääriteenuste metoodika arendamise, kvaliteedijuhtimise, seire- ning analüüsitegevuse eest.

Vabariigi Valitsus võttis 2018. aasta aprillis vastu karjääriteenuste ümberkorraldamise tegevuskava, mille tulemusena asus Eesti Töötukassa alates 1. jaanuarist 2019 osutama karjäärinõustamise ja karjääriinfo teenuseid kõigile soovijatele, sealhulgas koolinoortele. Selleks ühendati SA Innove Rajaleidja keskuste karjääriteenused Eesti Töötukassa karjääriteenuste süsteemiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles