Koondiseaasta ilusaima värava lõi Siim Luts

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Luts väravat tähistamas.
Siim Luts väravat tähistamas. Foto: Tairo Lutter

2018. aasta kõige ilusama Eesti jalgpallikoondise eest löödud värava autor on Siim Luts. 29aastane Paidest pärit poolkaitsja võitis Hõbepalli teist korda, olles varem võidutsenud ka 2014. aastal.

Postimehe spordiportaal kirjutab, et Lutsule tõi esikoha tabamus, mis viis Eesti 15. oktoobril Rahvuste Liiga kohtumises Ungari vastu 1:0 juhtima. Luts vormistas mõnelt meetrilt väravaks kaaslaste ilusa söödukombinatsiooni tulemusel sündinud eeltöö, väravasöödu sai kirja Henri Anier.

Erakordselt tihedas konkurentsis sai teise koha Henrik Ojamaa värav Leedu vastu suvisel Balti turniiril, mis kogus lõpuks Lutsu tabamusest vaid ühe punkti vähem. Kolmanda koha vääriliseks hindasid hääletajad Henri Anieri tabamuse Rootsi vastu, mis jäi kahest esimesest väravast samuti väga napilt maha.

Hõbepall on auhind, mille annavad välja Eesti jalgpalliajakirjanike klubi liikmed Eesti jalgpallikoondise mängijale aasta ilusaima koondisevärava löömise eest. Sel korral osales hääletusel 34 jalgpalliajakirjanikku, kes pidid kõik valima viis parimat väravat. Eesti koondis lõi 2018. aastal kuus väravat (lisaks sündis kaks tabamust vastaste jalast), millest hääli ja ka esikohti teenisid kõik kuus. Hõbepalli auhinna ehk traditsioonilise klaaskuju on valmistanuds kunstnik Eeva Käsper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles