Nädalavahetuseks lubab sajuhooge ja tugevat tuult

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumi Paides
Lumi Paides Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Nädalavahetuse esimene pool tõotab tulla sajune. Pühapäevaks lubab riigi ilmateenistus sademetata ilma, ent see-eest puhub vali tuul.

Reede öösel on Eesti kohal korraks kõrgrõhuhari ja ilm on suurema sajuta, kuid juba hommikuks jõuab Läänemerele madalrõhulohk ja saartele ning Loode-Eestisse jõuab lumesadu. Päeval areneb Soome lõunaosa kohal osatsüklon, mis liigub Eestisse ning lumesadu laieneb üle maa, saartel ja Lääne-Eestis läheb sadu üle lörtsiks ja vihmaks. Öösel pöördub tuul läänekaarde, hommikul tugevneb edelatuul rannikul puhanguti 15 m/s, pärastlõunal pöördub saartel uuesti loodesse ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -5..-9°C, kohati Kesk- ja Ida-Eestis -12, vastu hommikut tõuseb saartel ja Lääne-Eestis -2..+1°C-ni, päeval tõuseb Ida-Eestis -1..-5, Lääne-Eestis 0..+3°C. Jäiteoht on suur.

Ilm reedel
Ilm reedel Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Laupäeva liigub madalrõhkkond edasi üle Eesti lõunasse. Öösel sajab laialdaselt lund, lääne pool ka lörtsi ja vihma, päeval sajab kohati vähest lund ja tuiskab. Põhjakaare tuul tugevneb hommikuks 5-11 rannikul puhanguti 15 m/s, õhtuks nõrgeneb. Õhutemperatuur langeb hommikuks -1..-7°C-ni, päeval ei tõuse.

Ilm laupäeval
Ilm laupäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäev on üle Eesti kiirustava kõrgrõhuharja mõjul ilm enamasti sajuta ja karge. Öösel kirdetuul nõrgeneb, õhtul pöördub tuul edelasse ja läände ning tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -4.. -10°C, päeval oluliselt ei tõuse.

Ilm pühapäeval
Ilm pühapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Järgmiseks nädalaks lubab muutlikku ilma lörtsi- ja lumesajuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles