Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Üle 200 Türi valla kodaniku on andnud allkirja eelnõule, et Türi vallavolikogu otsustaks mitte müüa ega anda rendile Väätsa eakate kodu. Türi vallavolikogu liige Lauri Läänemets ütles, et ta oleks võinud ka üksinda volikogule sellise eelnõu esitada, kuid soovis allkirjade kogumisega anda pöördumisele suuremat kaalu.
Praegu on mõtet toetanud üle 200 Türi valla elaniku. Eelnõu koos allkirjadega kavatseb Läänemets vallavolikogu esimehele Andrus Eensoole üle anda veel sel nädalal.
 
* Õhtuti Paide Vallimäel jalutajad on märganud, et mitu valgusposti on pimedad, mõnes hõõgub vaid õrn valguskuma ja mõni post on suisa viltu väänatud. Selgub, et omal ajal kalliks maksma läinud efektvalgusteid pole tänapäeval sugugi lihtne hooldada.
 
* Ligi kümme aastat kestnud asjaajamine OÜ Hetkinvesti soovi ümber rajada Järva valda Huuksi külla dolokivikaevandus sai jätku Järva vallavolikogu detsembri istungil. Kaevanduse rajamine oli volikogus arutusel juba kolmandat korda. Kahel korral on seda teinud endine Koigi vallavolikogu, kes seisis kaevanduse vastu.
 
* Kuigi enim laenutatud raamatute sekka on hiilinud ka mõni välismaine naistekas ja noorteromaan, tahavad inimesed enamjaolt lugeda eesti autoreid. Järvamaa keskraamatukogu pani ritta 30 läinud aastal enim laenutatud raamatut. Populaarseimaks teoseks osutus Santa Montefiore «Armastuse ja sõja laulud».
 
* Järva- ja Pärnumaa piiril asuva Kurgja talumuuseumi laudas tervitavad lambad aedikule lähenejat valju määga, maatõugu veised mäletsevad asemetel. Kuu-poolteise pärast puhkeb siin beebibuum, sest lehmad on silmaga nähtavalt ¬vasikaootel ja villakasuka kandjadki pole ainult heas toitumuses.
 
* Pühapäeval Tartus peetud Eesti rahvuskoondiste Euroopa meistrivõistluste valikmängude vaheajal kuulutati välja 2017/2018. hooaja parimad võrkpallurid, treenerid, kohtunikud ja sekretärid. Parim noorvõrkpallur on neidudest Šadeikode spordipere kolmest tütrest noorim, Jade Šadeiko (SK Duo), noormeestest valiti parimaks Albert Hurt (Võru SK). Šadeiko teeb juba tegusid ka naiste seas TÜ/Bigbankis, Hurt aga Credit24 meistriliigas Selver Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles