KIK toetab Paide tänavavalgustuse uuendamist

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavavalgustus.
Tänavavalgustus. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) toetab tänavavalgustuse uuendamise taotlusvoorust 32 kohaliku omavalitsuse projekti kokku 20 873 223 euroga, millele omafinantseeringuna lisandub 10 570 302 eurot. Teiste projektide seas toetab KIK Paide linna tänavavalgustuse uuendamist ja seda 511 166 euroga. Projekti kogusummaks on aga 946 605 eurot.

„Andsime toetust vananenud ja ebaefektiivsete tänavavalgustuspunktide asendamiseks uutega, et vähendada kaasaegsete valgustite ja juhtimistehnoloogiate abil energia kasutamist,“ selgitab toetuse olemust KIKi energeetika valdkonnajuht Eduard Sizov. „32 rahastatud projekti tulemusena renoveeritakse kokku 17 239 valgustuspunkti üle terve Eesti ning hoitakse aastas elektrienergiat kokku enam kui 6,7 GWh,“ toob Sizov välja projektide kasulikkuse keskkonnale.

Kõige enam toetusi saanud kohalikke omavalitsusi on Harjumaalt (9), Lääne-Virumaalt (4), Võrumaalt (3) ja Valgamaalt (3). Kaks projekti viiakse ellu Tartu-, Põlva- ja Jõgevamaal ning Järva-, Pärnu-, Rapla-, Lääne-, Hiiu-, Ida-Viru- ja Saaremaalt sai rahastuse üks kohalik omavalitsus. Kõik toetust saanud projektid leiab KIKi kodulehelt siit. Valdav osa töödest on omavalitsustel plaanis ära teha käesoleva ja järgmise aasta jooksul. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles