Laupäeval võib ralliradadelt leida nii Margus, Roland kui ka Henri Muraka

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Murakas
Roland Murakas Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Eeloleval laupäeval sõidetakse Lätis Eesti ja Läti autoralli meistrivõistluste teine etapp Sarma ralli. Hooaja teisele talverallile on end registreerinud 71 võistluspaari 11 riigist ning Eesti meistrivõistluste punkte asuvad lumistel ja jäistel teedel püüdma 54 ekipaaži.

Hooaja teise stardi teevad ka Estonian Junior Challenge sarjas osalejad. Ford Fiesta R2 autodel võistlevad noored jätkavad sarja peaauhinna ehk 90 000 euro suuruse stipendiumi püüdmist, mis võimaldab sarja võitjal 2020.aastal osaleda  M-Sport´i poolt toetatavas autoralli MM-sarjas sõidetavas JWRC klassis.

Järjekorras 44.Sarma ralli avavad möödunudaastased võitjad Nikolay Gryazin - Yaroslav Fedorov (Škoda Fabia R5), kellele see saab olema viimaseks ettevalmistuseks järgmisel nädalal sõidetavaks Rootsi MM-ralliks, kus venelased MM-debüüdi teevad.

Gryazin – Fedorovi järel saavad rajale Aluksne ralli 2019 ja EMV1 ehk absoluutarvestuse ja EMV2 (N4 ja R5) klasside liidrid Oliver Solberg - Aaron Robert Johnston (VW Polo R5).

Kohe nende järel saavad rajale hooaja esimest starti tegevad Roland Murakas – Kalle Adler (Ford Fiesta Proto). Lisaks Roland Murakale on stardis ka tema onu Margus ja talle kaarti lugev Henri Murakas. Meeste võistlusautoks Audi S1 Proto. Lätlastest on Proto autoga võistlusele numbri all 7 startimas Jānis Vorobjovs - Ivo Pūķis (Mitsubishi Mirage).

Esimese WRC auto toovad Gulbene ümbruses sõidetaval võistlusel starti Valerii Gorban – Sergei Larens (Mini John Cooper Works WRC). Kui hooaja avaetapil jäi Ukarina – Eesti võistluspaari Mini ainsaks WRC autoks, siis hooaja teisel etapil on uue generatsiooni Ford Fiesta WRC autoga stardis ka Georg Gross – Raigo Mõlder. Möödunudaastaste Saaremaa ralli võitjate järel sõidavad üle Sarma ralli stardipoodiumi Aluksne rallil parimate eestlaste tulemuse eest hoolitsenud Egon Kaur – Silver Simm (Ford Fiesta Proto). Kohe nende järel saavad rajale hooaja esimest starti tegevad Roland Murakas – Kalle Adler (Ford Fiesta Proto). Lisaks Roland Murakale on stardis ka tema onu Margus ja talle kaarti lugev Henri Murakas. Meeste võistlusautoks Audi S1 Proto. Lätlastest on Proto autoga võistlusele numbri all 7 startimas Jānis Vorobjovs - Ivo Pūķis (Mitsubishi Mirage).

Sarma ralli esimene kiiruskatse saab alguse laupäeval 10:25. Kokku sõidetakse võistluspäevaga kaheksa kiiruskatset ja läbitakse 100,28 katsekilomeetrit.

Sarma ralli osalejate info, katsete tulemused jpm leiab Läti autoralli meistrivõistluste kodulehelt!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles