Algab laste kasvunäitajate uuring

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps arsti juures. Pilt on illustratiivne.
Laps arsti juures. Pilt on illustratiivne. Foto: CandyBox Images / PantherMedia / Scanpix

Tervise Arengu Instituut (TAI) alustab laste kasvunäitajate uuringu (COSI) teise lainega – järgmiste kuude jooksul mõõdetakse 1. ja 4. klassidest kokku ligi 15 000 last, et hinnata Eesti algkoolilaste kasvamist. Samuti uuritakse, kui tervislik keskkond on kool ja kuidas mõjutab lapse kehakaalu kodu. Tulemused selguvad 2020. aasta kevadel.

 

Uuringu vastutava uurija, TAI vanemteaduri Eha Nurga sõnul viidi sama uuring läbi 2016. aastal, millest selgus, et iga neljas 1. klassi laps Eestis oli ülekaaluline või rasvunud.

„Nüüd on aeg uuesti hinnata, kuidas on olukord tänaste 1. klassi laste seas ja millised on eelmises uuringus osalenud õpilaste näitajad kolm aastat hiljem," ütles Nurk.

„Lapseea ülekaal on tõsine risk tervisele ka hilisemas elus ja uuringud näitavad, et lasteaiast kooli minnes ülekaaluliste laste hulk suureneb. Teadusuuringute abil kogutud andmed on poliitikakujundajatele abiks laste tervist ja heaolu puudutavate otsuste tegemisel. Seepärast palume kõigil koolidel ja lapsevanematel, kelle lapsed valimisse sattusid, uuringus osaleda."

Loe edasi siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles