Riigikokku pürgija valijatele: Avalikustan, kes oleks putši järel võimule tulnud (2)

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Grünthali (vasakul) ja Arnold Rüütli läinud aasta oktoobris olnud kohtumisest on olemas foto, kuid kohtumisel räägitu suhtes on mehed eri meelt.
Kalle Grünthali (vasakul) ja Arnold Rüütli läinud aasta oktoobris olnud kohtumisest on olemas foto, kuid kohtumisel räägitu suhtes on mehed eri meelt. Foto: Erakogu

Eelmisel neljapäeval Türil olnud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) valimisüritusel teatas riigikogu kandidaat Kalle Grünthal, et tal on avalikustada saladus, kes oleks võinud saada pärast 1991. aasta putši Eesti kuberneriks.

Sel teemal on ajakirjanduses spekuleeritud mitukümmend aastat. Kalle Grünthal ütles valimisõhtul, et kohtus mõni kuu tagasi president Arnold Rüütliga ja küsis tema käest otse, et kui putš oleks õnnestunud, kes oleks saanud Eesti kuberneriks.

Grünthali ütlust mööda vastas Rüütel neljasilmavestluses, et nimekirjas, mida ta on näinud, oli viis nime: Siim Kallas, Vaino Väljas, Lennart Meri, Edgar Savisaar ja Marju Lauristin.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles