Regionaalse kultuuritegevuse toetuseks avatati taotlusvoor

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Anna Maloverjan / PantherMedia / Anna Maloverjan/Scanpix

Meede hõlmab üle Eestilist ja piirkondlikku kultuurialast tegevust, aidates kaasa kogukondliku kultuuritegevuse väärtustamisele ning hoidmisele laiendades seeläbi kultuuris osalejate ringi. Meedet rakendati varasemalt Hasartmängumaksu Nõukogu kaudu. Alates 1. jaanuarist 2019 rakendab meedet Rahvakultuuri Keskus. Meede hõlmab osaliselt ka senist Rahvakultuuri Keskuse rahvakultuuri maakondlikku toetusprogrammi ja selle vahendeid.

 

Regionaalse kultuuritegevuse toetuse andmise eesmärk on luua ja säilitada kultuurist osasaamise ning kultuuriloome võimalusi kogu Eestis, soodustades kultuurielu järjepidevust ja arengut, viimast eelkõige kogukondlike ning lastele ja noortele suunatud tegevuste abil.

Toetamise fookuses on ka kogukondlikkus, kultuuripärand ning regioonide- ja valdkondadevaheline koostöö. Toetuse andmise tulemusena suureneb kogu Eestis regioonide- ja/või valdkondadevaheline kultuurikoostöö, laienevad eri vanuse-, rahvuse- ja keelegruppide osalemisvõimalused ning kultuuritegevus mitmekesistub.

Taotlusvoorude eelarve suurus sõltub hasartmängumaksu laekumisest riigieelarvesse ning aastas toimub neli taotlusvooru.

Regionaalse kultuuritegevuse I taotlusvoor avanes 13. veebruaril 2019 e-keskkonnas.

Loe edasi siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles