Eesti saab sünnipäevaks kena kevadilma

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinimustvalge Eesti maastik.
Sinimustvalge Eesti maastik. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kui alanud nädala keskpaik pakub parajat talvekülma, siis nädala lõpus läheb ilm kevadiseks ning pühapäeval, riigi aastapäeval võivad õhusooja maksimumid ulatuda koguni kaheksa plusskraadini, prognoosib ilmateenistus.

Reedeks tugevneb kõrgrõhkkond ja ilm on sajuta ning enamasti selge taevaga. Tuul on nõrk kuni õhtuni, siis algab saartest alates edelatuule tugevnemine. Külma on öösel 8-13, sisemaal võib veel paar kraadi madalamale langeda, päeval on külma 2-7 kraadi.

Laupäeva öösel kõrgrõhkkond taandub, sest Skandinaavia põhjaosast laieneb aktiivne madalrõhkkond Läänemere äärde ning tõstab edela- ja läänetuule tugevaks. Ilm on veel sajuta. Läänemere äärde jõuab uuesti soojem õhumass. Külma on öösel 3-8 kraadi, idapoolsetes maakondades võib alla -10 kraadi langeda, hommikuks õhutemperatuur tõuseb. Päeval on sooja 1-4 kraadi, samas Kagu-Eestis võib veel paar kraadi ka külma olla. Tihedam sadu Eestisse ei ulatu, aga kohati veidi lörtsi ja vihma, sisemaal ka nõrka lund võib sadada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles