Järvamaa suusaorienteerujad jätkuvalt medalikursil

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evely Kaasiku
Evely Kaasiku Foto: Erakogu

Põlvamaal Hatikul toimunud Eesti meistrivõistlustel suusaorienteerumises võistlesid Järvamaa orienteerumisklubi JOKA orienteerujad taas medalite vääriliselt. Viimaste päevade ilmaolud olid muutlikud ja suuresti erinevad. Korraldajaklubi Põlva Kobras oli rasketele oludele vaatamata ette valmistanud rohkesti põnevust pakkuvad rajad.

 

Orienteerumisklubi JOKA Paul Poopuu eestvedaja Paul Poopuu andis teada, et lühiraja võistlusel olid hiljutised sulailmad ja sellele järgnenud külmad muutnud lumikatte napiks ja rajaolud jäisteks, mis võimaldas paljudes kohtades otselõikeid väljaspool suusaradu. „See sundis aga samas hoopis enam kasutama kaardilugemises suvise orienteerumise võtteid,“ lisas ta.

Naiste eliitklassis tegi hooaja avastardi Evely Kaasiku, kel vastasteks tänavuse aasta Euroopa meistrivõistluste koondislased, kes lõpetasid EMi teatesõidu väga kõrge neljanda kohaga. Evely suutis 5,18 km ja 13 kontrollpunktiga raja läbida heas tempos ja sobitada selle kaardilugemisega, vaid väike orienteerumisviga raja teises pooles ei võimaldanud sekundite heitlus kuldmedali eest tänavuse EMil üheksanda koha saavutanud Daisy Kudrega. Lõpuaeg 37.29 tõi Evelyle hõbemedali. Võitja Daisy Kudre Väürska OK Pekost oi 47 sekundit kiirem. Kolmandal kohal olevat Dori Kudret edestas Evely omakorda 45 sekundiga.

Meeste eliitklassi 8,3 km ja 20 kontrollpunktiga rajal võitis eesti koondise parim mees Marris Jaama jaga 37.55. Järvakatest saavutas Ilmar Udam seitsmenda koha ajaga 45.44 ja Juho Westerlund kaheksanda koha ajaga 48.54.

Orienteerumisklubi JOKA Paul Poopuu eestvedaja Paul Poopuu andis teada, et lühiraja võistlusel olid hiljutised sulailmad ja sellele järgnenud külmad muutnud lumikatte napiks ja rajaolud jäisteks, mis võimaldas paljudes kohtades otselõikeid väljaspool suusaradu.

Noorte vanuselkassides saavutas Mehis Udam võisu ajaga 33.29. Artur Soo lõpetas kaheksandana 51.35. Noormeeste M18 klassis võiti hõbmedali Raiko Marrandi ajaga 41.29. Poiste M14 klaasis võitis pronksmedali Maanus Udam ajaga 28.26 ja neljanda koha Raiko Alliksaar Aravetelt. Naisveteranide N55 klassis võitis hõbemedali Siiri Poopuu.

Võistluste teisel päeval sõideti tavaraja võistlus. Vürreldes eelmise päeva lühirajavõistlusega oli sula maastikule täiendavalt lumevabu kohti sulatanud, kuid Eesti meistrivõistlused said väärikalt peetud. Meeste ja naiste põhiklassi võitjad Mattis Jaama ja Daisy Kudre suutsid oma võidud.

Järvakas Ilmar Udam lõpetas võistluse neljanda kohaga. Noormeeste M18 klassis võitis Raiko Marrandi taas hõbemedali. Maanus Udam M14 klassis sõitis samuti hõbemedali vääriliselt. Raiko alliksaar saavutas samas vanuseklassis viienda koha. Mehis Udam M16 klassis võitis seekord pronksmedali. Veteranide seas võitis vallo Vaher M35 klassis hõemedali.

Sellega on Eesti meistrivõistluste medaliheitlused lõppenud, ent Eesti koondisse pääsenuil on märtsi lõpus ees maailmameistrivõistlused ja noortel Euroopa meistrivõistlused. Järvakatest pääsesid koondisse Mehis ja Maanus Udam. Koondisekoha sõitis välja ka Evely Kaasiku, ent kuna tema põhialaks on suvine orienteerumisjooks, siis keskendub ta märtsuis juba suveisele ettevalmistusele ja suusaorienteerumise MMil ei stardi.

Suvise hooaja avavõistlused on juba aprilli alguspäevadel. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles