Ihkad koolilauda või võimlemismatte? Lammutatava kooli vara antakse soovijale ära

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva põhikooli lammutus
Jõgeva põhikooli lammutus Foto: Erakogu

Kevadel alustatakse Türil uue põhikooli ehitusega, enne seda aga lammutatakse praegune, seitsmekümnendate aastate alguses ehitatud koolihoone. Türi vallavalitsus leiab, et taaskasutus on igati mõistlik ja keskkonnasõbralik mõtteviis ning vana koolimaja ja spordihoone ei pea oma maist teekonda vaid prügimäel lõpetama. Seetõttu plaanitaksegi vähegi taaskasutatav materjal ja sisustus soovijatele laiali jagada.

"Mõned avaldused materjalide ja inventari kohta on vallavalitsusele juba tulnud, kuid siinkohal kutsun üles kõiki neid, kes praegustest hoonetest ja mittevajalikust inventarist midagi omale tahaksid, sellest vallavalitsusele kirjalikult teada andma. Selle kohta, mis inventar täpsemalt üle on jäämas, annab alates 11. märtsist infot Türi põhikooli haldusjuht Helen Aasa, meiliaadress helenaasa@tyripk.ee. Lahtiste uste päeva stiilis „tulge ja võtke“ me tegema ei hakka," selgitab abivallavanem Elari Hiis.

Taotlusi oodatakse meiliaadressil elari.hiis@tyri.ee kuni 18. märtsini, sest ka ehitushankes osalevatele pakkujatele tuleb enne pakkumuste tegemist teada anda, millega neil tuleb lammutustööde puhul arvestada. "Kuigi ühtegi hinnasilti me asjadele juurde lisama ei hakka, siis loomulikult pole vallavalitsusel midagi selle vastu, kui materjali või inventari soovijad saadava eest on valmis raha maksma. Kõik kulud, mis võivad kaasneda soovitud materjalide või inventari demonteerimise või teisaldamisega, kannab isik, kes materjali endale saab. Kui aga juhtub, et millelegi on mitu tahtjat, otsustab vallavalitsus, kuidas ja kelle kasuks olukord lahendada. Kuidas soovitu kätte saab, lepime kokku hanke võitnud ehitajaga," lisas Hiis.

Kuigi ühtegi hinnasilti me asjadele juurde lisama ei hakka, siis loomulikult pole vallavalitsusel midagi selle vastu, kui materjali või inventari soovijad saadava eest on valmis raha maksma
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles