Dopinguarst Schmidt on skandaalidega juba harjunud (1)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politsei vahistas Mark Schmidti kolmapäeval.
Saksa politsei vahistas Mark Schmidti kolmapäeval. Foto: Jens Meyer/AP/Scanpix

«Sinise lehe väljakirjutamiseks on see arst perfektne, aga mitte siis, kui sul on tõesti probleem,» kirjutas kaheksa kuud tagasi keegi Gina F. dopinguskandaali keskmesse sattunud saksa doktori Mark Schmidti (40) arstioskuste kohta Google Review’sse, kus igaüks saab igasuguseid teenuseid arvustada.

Tõepoolest. Mees, kes on sattunud oma praksisega rahvusvahelise dopinguskandaali keskmesse, ei saa aidata neid viit sportlast, kes võeti kolmapäeval Austrias Seefeldi suusamaailmameistrivõistluse ajal kinni dopingu kasutamise ja spordipettuse pärast.

Kolmapäeva keskpäeva paiku tulid Tüüringi liidumaa politseinikud ning viisid doktor Schmidti ja tema kaaslase kaasa. Mees passib nüüd Müncheni Stadelheimi vanglas ja on väidetavalt nõus tegema võimudega igakülgset koostööd. Talle pannakse süüks dopingulabori pidamist ja rahvusvahelise haardega dopingusündikaadi juhtimist. Saksamaa seaduses on karistused selle eest ranged. Teda ootab kümme aastat vangistust.

Mehele ei ole see esimene kord süüdistuste alla jääda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles