Raamatukogudest saab rahatarkust ammutada

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukogu.
Raamatukogu. Foto: Marko Saarm

Rahandusministeerium ja finantsinspektsioon jagasid koos autoritega raamatukogudele rahatarkuse raamatuid, mille eesmärk on anda nii suurtele kui väikestele praktilist nõu raha teenimise ja sellega ümberkäimise kohta. Kokku said 102 raamatukogu 470 rahatarkuse raamatut.

Rahandusministeeriumi kantsleri Veiko Tali sõnul on märts rahatarkuse kuu ja see on hea põhjus värskendada oma teadmisi ning omandada uut tarkust rahaga seonduva kohta. „Rahatarkus on üks tarkus, mis on tänapäeva läbipõimunud ja muutuvas maailmas vältimatult vajalik, et oma eluga hästi hakkama saada. Raamatud on mõeldud väga erineva tasemega huvilistele alates noorematest taskuraha kogujatest ja lõpetades väga teadlike investeerimishuvilistega,“ ütles Tali.

Raamatuid jagati raamatukogudesse üle Eesti ning sellega alustati juba aasta alguses. Raamatukogude varud täienesid nelja erineva rahatarkuse raamatuga. Kõige väiksematele on mõeldud Eesti esimene laste rahatarkuse raamat „Tom õpib rahamängu“. Autor Riin Tuttelbergi kirjutatud raamat on lõbus lugemine 4-9aastatele lastele oma esimese taskurahaga toimetamiseks. Seda raamatut soovitame lugeda ka koos vanemaga, mis omakorda annab hea võimaluse kodus rahaga seotud teemade aruteluks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles