Ettevaatust: pimestav päike segab autojuhte

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: HEGE-LEE PAISTE / Sakala

Järgneval kolmel kuul tasub olla väga tähelepanelik kõigil liiklejatel – statistika järgi toimub just sel perioodil enim liiklusõnnetusi, mille puhul autojuhid ei märka ereda päikese tõttu teist autot või jalakäijat.

 

If Kindlustuse sõidukikahjude grupijuhi Martin Kuke sõnul joonistub statistikast välja, et ere päike on väga tihti märgitud põhjusena kevadel toimunud liiklusõnnetustes.

„Rohkemgi kui 50% õnnetustest, mille puhul autojuhte on seganud ere päike, toimuvad kolmel kevadkuul – märtsist maini. Seda näitab meile nii kasko- kui ka liikluskindlustuse kahjude statistika. Autojuhtidel on vajalik olla seetõttu eriti tähelepanelik erinevatel pööretel ja valida alati sõiduks sobilik kiirus,“ selgitas Kukk.

Õnnetused ei juhtu kahjuks ainult autodega, nii mõnigi kord on kannataks ka jalakäijad. Seega ettevaatlik tuleb olla kõigil liikluses osalejatel.

If Kindlustuse sõidukikahjude grupijuhi Martin Kuke sõnul joonistub statistikast välja, et ere päike on väga tihti märgitud põhjusena kevadel toimunud liiklusõnnetustes.

„Ereda päikese tõttu ei märka autojuhid teinekord ka jalakäijaid. Näiteks ühe möödunud aastal toimunud õnnetuse puhul vigastas auto raskelt ülekäigurada ületanud inimest, tema taastusravi oli väga pikk ning see maksis koos otseste ravikuludega enam kui 16 000 eurot,“ lisas Kukk.

If Kindlustus paneb südamele kõigile autojuhtidele ja jalakäijatele, et arvestage hommikust ja õhtust päikest, mis liiklejaid segab. Samuti tasub vanematel meelde tuletada seda oma lastele, alati tuleb enne sõidutee ületamist veenduda, et auto ikka peatub ülekäigu raja ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles