Järva külade Tapaga liitumine on patiseisus

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva vallavolikogu esimees Jüri Ellram (esiplaanil) ei näe Amblal suurt seost Tapaga, nimetades seda pigem kaubanduslikuks.
Järva vallavolikogu esimees Jüri Ellram (esiplaanil) ei näe Amblal suurt seost Tapaga, nimetades seda pigem kaubanduslikuks. Foto: Dmitri Kotjuh

Läinud suvel paar emotsionaalset rahvakoosolekut pidanud endise Ambla, praeguse Järva valla külade elanikud heietavad ikka mõtet liituda Tapa vallaga. Rahva arvamust ses küsimuses pole volikogu veel uurinud.

 

Kui mitte arvestada eelmise aasta lõpus Järva valla tellitud ja omavalitsuse kodulehel avalikustatud analüüsi, millega sooviti hinnangut halduspiiri muutmise sotsiaalmajanduslikele mõjudele, siis rohkem ei ole küsimusega edasi liigutud. Kõnealune analüüs tuleb volikogu istungi päevakorda järgmisel kuul.

“Volikogu komisjonid arutasid [analüüsi] ja ilmselt läheme otsustamise juurde aprillis,” lausus Järva vallavolikogu esimees Jüri Ellram. Tema sõnutsi nähtus analüüsist, et Ambla keskusel ei ole väga otsest seost Tapaga. “Pigem on see kaubanduslik. Nii, nagu käibki avatud piiridega maailmas,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles