Koolid ja lasteaiad saavad ligi 300 000 eurot toetust tehnoloogiaseadmete ostuks

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ProgeTiiger panustab tehnoloogiahariduse arengusse. Pärnumaalt kuulub programmi 47 haridusasutust.
ProgeTiiger panustab tehnoloogiahariduse arengusse. Pärnumaalt kuulub programmi 47 haridusasutust. Foto: Mailiis Ollino

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA) avab 2019. aasta ProgeTiigri programmi seadmete taotlusvooru. Juba kuuendat korda korraldatava taotlusvooru raames saavad kõik koolid ja lasteaiad taotleda toetust tehnoloogiaseadmete, sh robootikakomplektide, 3D-printerite ja droonide ostuks. Taotluste esitamise tähtaeg on 23. aprill.

 

“Tehnoloogia ümbritseb meid kõikjal ja on oluline, et lastel oleks varakult võimalus arendada loogilist mõtlemist ja tehnilist taipu,” ütles HITSA programmijuht Kristi Salum. “Koolidel ja lasteaedadel on võimalik valida just neile sobivaid seadmeid, et õpetada programmeerimist, robootikat, 3D modelleerimist jm.”

Möödunud, 2018. aastal korraldatud ProgeTiigri seadmete taotlusvoorus said toetust 78 kooli ning 80 lasteaeda kokku 240 000 euro eest. Tänavu läheb jagamisele ühtekokku 286 000 eurot.

Möödunud, 2018. aastal korraldatud ProgeTiigri seadmete taotlusvoorus said toetust 78 kooli ning 80 lasteaeda kokku 240 000 euro eest. Tänavu läheb jagamisele ühtekokku 286 000 eurot.

“Ootame, et esitatud taotlus oleks hästi läbi mõeldud. Tahame, et võimalikult suur osa õpilastest neist seadmetest kasu saaksid,” lisas Kristi Salum. “Esmakordselt toetust taotlevad koolid ja lasteaiad saavad sügisel-talvel tuge ka seadmete õppetöös kasutusele võtmiseks.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles