Nädalavahetus tuleb lörtsine ja tuuline

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sula, lörts ja kehvad teeolud
Sula, lörts ja kehvad teeolud Foto: Lilli Tölp / Pärnu Postimees

Riigi ilmateenistus lubab nädalavahetuseks lörtsihooge ja tugevat tuult. Õhutemperatuur püsib küll plusspoolel, ent kevadsoojast ja päikesest on veel vara unistada.

Ilm reedel
Ilm reedel Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Laupäeval liigub madalrõhkkond üle Läänemere, laotub vööndina üle Eesti ja toob kaasa ikka niisket õhku. Aeg-ajalt sajab lörtsi ja vihma, õhtul saju võimalus väheneb. Tuul puhub öösel kagust ja on tuntav, päevaks rahuneb ning puhub lõunakaarest. Õhutemperatuur on öösel 0..+2°C, päeval +1..+6°C.

Ilm laupäeval
Ilm laupäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeva öösel liigub üle Eesti lauge kõrgrõhuhari. Öö hakul sajab veel mõnes kohas vihma, pärast keskööd on saju võimalus väiksem. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on -3..+2°C. Ennelõuna on sajuta ja rahulik. Samal ajal läheneb aga Norra lõunarannikule uus aktiivne madalrõhkkond, laieneb üle Läänemere ning keskpäeval saartest alates algab lõuna- ja kagutuule tugevnemine. Õhtul on puhanguid on saartel 18, mandril 14 m/s. Sajupilved jõuavad pärastlõunal saartele ja laienevad edasi mandri lääneserva, õhtul sajab üle Eesti vihma, sekka ka lörtsi. Õhutemperatuur on +1..+6°C.

Ilm pühapäeval
Ilm pühapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Esmaspäeval liigub madalrõhkkond Rootsi rannikule ja edelavool kannab selle serva mööda Eestisse sooja lisaks. Öö on vihmane, sekka tuleb mõnel pool ka lörtsi. Hommikuks koondub sadu enam Ida-Eestisse ja päevalgi sajab seal tihedat vihma, lääne pool on sadu nõrgem ja sajuhoogude vahel pikemaid pause. Tuul on öösel tugev, päevaks nõrgeneb, õhtul võib taas tugevneda. Õhutemperatuur on öösel +1..+5°C, päeval +3..+7°C.

Teisipäeval madalrõhkkond nõrgeneb ja tuleb üle Läänemere Eesti kohale. Ilm on niiske. Aeg-ajalt sajab lörtsi ja vihma, öösel sisemaal kohati ka lund. Tuul on öösel veel võrdlemisi tugev ning puhub kagust ja lõunast, hommikuks nõrgeneb ning päev tuleb rahulik. Õhutemperatuur on öösel -1..+3°C, päeval +2..+7°C.

Kolmapäeva öösel madalrõhuvöönd kaugeneb ja ühes sellega ka tihedamad sajupilved. Tuul on võrdlemisi nõrk ja valdavalt läänekaarest. Õhutemperatuur on öösel -3..+2°C. Päeval liigub üle Eesti kõrgrõhuhari ja on vaid üksiku nõrga vihmasabina võimalus. Läänekaare tuul on ennelõunal nõrk, pärastlõunal mõõdukas. Õhutemperatuur on +2..+7°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles