Nädalavahetusel tuleb öökülma ja sajab lörtsi

Silja Vilbu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lörts.
Lörts. Foto: Marianne Loorents

Nädalavahetuseks lubab riigi ilmateenistus ööseks miinuskraade, päevasel ajal võib sadada lörtsi ja vihma. Pühapäeval sadu mõneks ajaks lakkab, kuid järgmiseks nädalaks lubab taas lörtsi ja ka lund.

Neljapäeval liigub üle Eesti kuivema ilmaga kõrgrõhuhari. Pärastlõunal läheneb merelt madalrõhulohk. Saartel hakkab sadama vihma ja edasi levib sadu mandrile. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -2..+2°C, päeval 4..9, rannikul kohati 2°C.

Reede öösel madalrõhulohk eemaldub ja põhjustab öö esimesel poolel lörtsi ja vihmasadu. Hommikuks jõuab merelt kõrgrõhuhari, päev tuleb päikesepaisteline ja kuiv. Öösel puhub tugev loodetuul, päeval pöördub tuul läände ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel -1..+2°C, päeval 2..7°C.

Ilm reedel
Ilm reedel Foto: kuvatõmis: ilmateenistus.ee

Laupäeva öös on valdavalt sajuta, kuid hommikuks jõuavad kohale Norra merele jõudva aktiivse madalrõhkkonna kaguserva vihmapilved. Esialgu sajab lörtsi ja vihma, päeva jooksul läheb sadu kõikjal üle vihmaks. Lõuna ja edelatuul tugevneb rannikul puhanguti 18 m/s. Õhutemperatuur on öö hakul mandril 0..-6, saartel 0..+2, hommikuks tõuseb, päeval 4..9°C.

Ilm laupäeval
Ilm laupäeval Foto: kuvatõmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeval jääme üle Skandinaavia ja Soome itta liikuva madalrõhuala lõunaserva ja nii öö kui ka päev tulevad väga tuulised. Merel ulatuvad läänetuule puhangud 23, mandril 17 m/s ning alles õhtul on oodata tuule rahunemist. Õhutemperatuur on öösel 0..+4°C, päeval 2..7°C.

Ilm pühapäeval
Ilm pühapäeval Foto: kuvatõmis: ilmateenistus.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles