Kevadpealinn on tulpide lummuses

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reelika Marrandi
Reelika Marrandi Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Ja siis istuksin absoluutselt paigal seal, kuni ilm on jälle soe ja kevad mu tuppa poeb,» kõlas Türi muusikakooli flööditriolt tuntud laulu saatemeloodia vahetult enne üheksandate Türi tulbipäevade pidulikku avatuks hüüdmist. Ilm oli reede keskpäeval juba tõeliselt kevadine ning ka kultuurikeskuses jagus lilleilu pea igasse nurka.

Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann märkis, et kuigi kevadpealinn ei suuda alati kevade alguseks vastavat ilma välja võluda, on üks kindel – tulbipäevadega koos on ka päris kevad kohal. «Selle teeb korraldaja meile selgeks,» ütles Siemann. Tulbipäevade eestvedaja Reelika Marrandi (pildil) seevastu viskas nalja, et kui teiste jaoks on kevad alles saabunud, siis temale kui aiandusega tegelejale möödub see aeg nii kiiresti, et järgmisel hetkel saab juba kevadest sügis.

Üheksandat aastat kevadpealinlastele tulpide ilu tutvustav Marrandi ütles, et tegelikult polegi oluline, kas korraldada ettevõtmist esimest, viiendat või kümnendat korda. Selge on, et ajaga tuleb võidu joosta, sest aianduses on käes kõige kibedam aeg ning tulbipäevi korraldab ta oma põhitöö kõrvalt. «Teised teevad praegu aiandis minu eest tööd,» muigas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles