Eesti parim koolileht on Paide gümnaasiumist

Postimees
Copy

Postimehe korraldatud konkursi «Parim koolileht» võitis Paide gümnaasiumi koolileht Novus, konkursile laekus 17 eelmisel aastal ilmunud tööd, mille seast valis žürii parimad seitsmes erinevas kategoorias.

Postimehe vastutav väljaandja Merili Nikkolo ütles, et iga koolileht oli omanäoline ning lehtede toimetused oskavad märgata tublisid ja huvitavaid persoone, tuua välja ka probleeme . «On näha, et ajakirjandusse suhtutakse kirglikult.»

Vastutav väljaandja tõi esile, et võitnud lugudest ja parimatest koolilehed tõusid esile sellega, et olid julgemad, energilisemad ja eksperimenteerisid. «Soovitan toimetustel proovida erinevaid formaate, teistsugust lähenemist. Ongi huvitav, kui koolileht pole niivõrd «tavalise lehe» moodi, vaid noortepäraselt hoogne ja üllatav,» sõnas Merili Nikkolo.

Võidukas koolileht on sellel õppeaastal oma tööd alustanud ning Postimehe konkursile saadeti Novuse kõige esimene trükk. Koolileht sai oma nime ideekorjest, kus siis nimed pandi hääletusele ja võitis nimi, mis seostub nii nooruse kui ka loovusega. Koolilehe toimetusse kuulub 17 õpilast ning lehel on kaks peatoimetajat: viimase klassi õpilane ehk prima Berta Kaleva ja kümnendik ehk tertia Hans Artur Ehman.

«Ideed lugudeks tulevad elust enesest, me jälgime, mis toimub meie koolis, millised teemad on olulised õpilastele ja õpetajatele ning me ei karda küsida ka kriitilisi küsimusi, kui selleks vajadus tekib,» vastas Novuse toimetus.

Novuse toimetus vastasid ausalt, et nad olid juba vahepeal võistluse unustanud, kuna oma lehe esimese numbri saatsid nad varakult ära. Novuse toimetusele oli võidu üllatus suur. «Kahtlesime koguni, kas asi on ikka õige ning kas tõesti on meie leht parimatest parim? See oli Novuse esimene number ning kuigi seadsime algusest peale eesmärgiks teha head ja sisukat koolilehte, n-ö päris ajakirjandust, siis ei osanud arvata, et meil kohe alguses nii hästi läheb,» sõnasid koolilehe toimetajad. Noored tegijad laususid, et konkursi võit annab neile enesekindlust juurde ja võimalusel toob ka meediaringi huvilisi juurde. «Üks uudis järgmisesse lehte ning ka kooliraadiosse on nüüd igatahes olemas!»

Konkursi «Parim koolileht» tulemused:

Parim koolileht:

I koht Paide gümnaasium

II-III koht Jakob Westholmi gümnaasium ja Hugo Treffneri gümnaasium

IV-V koht Talinna Inglise keskkool ja  Tallinna 21. keskkool

Parimad uudislood:

  • Triinu Kree «Koolil tuli kasutusele võtta endine kunstimaja» Viljandi kesklinna koolist.
  • Berta Kaleva «Õpilaste mure: hindamissüsteem ja toidujärjekorrad» Paide gümnaasiumist.
  • Kaarel Vene «Rahakotist kadunud mündid», «Salapäraselt vahetunud jope» Paide gümnaasiumist.

Parimad olemuslood:

  • «Kuidas ma erinevates koolides söömas käisin», Laur-Eric Rattus Arte gümnaasiumist.
  • «Kas kellelgi on küsimusi?» Rona Britt Luug Hugo Treffneri gümnaasiumist.

Parimad arvamuslood:

  • Trine Puolokkainen «Lumehelbekesed» Jakob Westholmi gümnaasiumist.
  • Keijo-Johann Norden «Kallis teekaaslane» Kehra gümnaasiumist.
  • Sten Perillus «Hommikupuder pärast 1. tundi – miks mitte?» Paide gümnaasiumist.

Parima lehe kujunduse auhinna sai endale 21. keskkooli koolileht Lennuk. Lehe kujunduse eripreemia võitis Koeru keskkooli koolileht Koikera.

Fotod:

I   Erik Hõim «Siim Tamme: tahaksin saada targaks inimeseks» Hugo Treffneri gümnaasiumi koolilehest.

II  Pildid 21. keskkooli USA kunstinädalast.

Fotode eripreemia sai Arte gümnaasiumi koolileht Kõmistaja ja esikaane rahvahääletuse võitis 21. keskkool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles