Lihula koolinoored kogusid balliga Türi noormehe raviks 8000 eurot

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula koolinoored andsid Rasmuse isale neljapäeval üle tšeki.
Lihula koolinoored andsid Rasmuse isale neljapäeval üle tšeki. Foto: Erakogu

Neljapäeval toimus Lihula mõisas kohaliku gümnaasiumi ball, mis ei olnud pelgalt pidu ega pillerkaar. Lõpuklass, kes end varemgi heategevusega sidunud, soovis, et nende viimasel ettevõtmisel kodukoolis oleks sügavam tähendus. “Sellega jätame kooli oma viimase jälje. Meie klassile tundus nii loomulik, et aitame kedagi ja teeme rohkemat,” rääkis korraldaja Svea Stahlman, kes üleeile ütles Pärnu Postimehele, et praegu on kogutud 8000 eurot.

 

Balli tuluga aidatakse Türi noormeest Rasmust, kellega 2018. aasta suvel juhtus traagiline õnnetus. Igati elurõõmus ja tegus Rasmus libises poistega rannas palli mängides Türi tehisjärve sillalt, pea ees, vette, millel sügavust vaid pool meetrit. Ta lõi pea vastu järve põhja, mille tagajärjel sai kael raskelt viga. Sõber aitas Rasmuse kaldale. Poiss oli küll teadvusel, ent ta ei tundnud käsi ega jalgu ja raske oli hingata.

Praegu on Rasmus kaelast allpool halvatud.

Korraldajad võtsid ühendust TV3 saate “Inglite aeg” toimetusega, uurides, kas nad teavad mõnda eakaaslast, kes abi vajaks, ent saatesse jõuda ei pruugi. “Nad saatsid meile eri kontakte, aga Rasmuse lugu läks eriti südamesse. Seda enam, et ta peaks sel aastal lõpetama nagu meie,” rääkis Stahlman. “Teda aidata tundus õige.”

Vette kukkunud Rasmuse suurim edasiminek on ise toidu neelamine. Tänavu loodab Rasmus vabaneda hingamisaparaadist ja gastroskoobist.
Vette kukkunud Rasmuse suurim edasiminek on ise toidu neelamine. Tänavu loodab Rasmus vabaneda hingamisaparaadist ja gastroskoobist. Foto: Erakogu

Korraldaja leiab, et Rasmuski on noor, kes ajab taga oma unistusi. Lihula noored mäletavad, et eakaaslasega kohtumine oli informatiivne, siiras ja innustav. “Temas on tohutu tahtejõud ja soov paraneda. Palume abi kõikidelt inimestelt, kellele Rasmuse lugu korda läheb. Aitame tal koos voodist tõusta ja unistusi täita,” kutsusid Stahlman ja kaaskorraldaja Liisa Raavel lugejaid üles.

Kuigi lõplikku kogutud summat on raske öelda, tõdes Stahlman, et praegu on noormehe toetuseks annetatud 8000 eurot. Tugeva tõuke andis neljapäevane kajastus ETV “Ringvaates”, mille järel abistajate hulk kasvas.

Klassikaaslane Eliise Lepp ütles, et heategevusega hakati klassis tegelema juba mullu jõuludel, mil otsustati tavakohased kingipakid tegemata jätta. Raha koguti kokku ja annetati heategevusfondi “Minu unistuste päev”. “Meie oleme Eesti tulevik ja tulevikuks on headust vaja. Üksteist aidates saame olla ainult tugevamad,” kinnitas Lepp. 

Lihula gümnaasiumi lõpuklass tahtis oma viimase balliga jätta kooli jälje.
Lihula gümnaasiumi lõpuklass tahtis oma viimase balliga jätta kooli jälje. Foto: Erakogu

Rasmuse aitamiseks on endiselt SEBis avatud Svea Stahlmani nimel konto EE521010011819558227, kogu summa läheb halvatud noormehe heaks. Makse selgitusse tuleks märkida “Rasmuse toetuseks”.

Lisaks on võimalik teha ülekanne otse Rasmuse kontole: Rasmus Juhanson EE552200221024367692

Annetuste abiga loodetakse osaliselt katta Rasmuse ravi- ja meditsiinitarvikute kulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles