Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* OÜ Skatepargid töötajad panevad sel nädalal Paide avatud noortekeskuse ruumides asuvasse endisse basseini püsti puitkonstruktsioonid, millele painutatakse vineertahvlitest siserulapark. Töö sarnaneb natuke legoklotside kokkupanekuga, sest kõik olulised detailid on juba varem millimeetri täpsusega valmis saetud ja asukoha järgi nummerdatud. Kohapeal tuleb kõik omavahel sobima panna. Ettevõtte juhi Kristel Orasmäe hinnangul on Paide laste ja noorte tulevik tänavaspordi harrastuses kadestamistväärt, sest sellest tuleb üks mängulisimaid ja ägedamaid trikitamiskohti Eestis.
 
* Eilne koolipäev oli maakonna 153 abituriendile veidi erilisem kui mõni teine. Neile kõigile poetati nina alla eesti keele riigieksami juhend, mis tegi otsa lahti kooli lõppu tähistavale eksamiajale. Paide gümnaasiumi noored hakkasid eksami eel koolimaja koridori kogunema juba pool tundi varem.
Kõik olid valmistunud selleks, et kuus järgmist pingelist tundi probleemideta üle elada: pea kõigil oli näppude vahel näha ID-kaarti, šokolaade, veepudeleid ja pastakaid.
 
* Ettevõtlusega on Türil hästi: lausa kaks firmat on laienemas, et pakkuda suuremat tootevalikut ja paremat teenindust. Need ettevõtted on OÜ Hydroparts ja OÜ Baltic Agro Machinery. Reede oli hüdrotarvikute, aia- ja metsatehnika müügiga tegelevale OÜ Hydropartsile pidulik päev, kui maja kõrval läks käiku välimüügiplats.
 
* Neljapäeval oli Lihula mõisas kohaliku gümnaasiumi ball, mis ei olnud pelgalt pidu ega pillerkaar. Lõpuklass, kes on end varemgi heategevusega sidunud, soovis, et nende viimasel ettevõtmisel kodukoolis oleks sügavam tähendus. «Sellega jätame kooli oma viimase jälje. Meie klassile tundus nii loomulik, et aitame kedagi ja teeme rohkemat,» ütles balli üks korraldajaid, Svea Stahlman. Balli tuluga aitavad Lihula noored Türi noormeest Rasmust, kellega 2018. aasta suvel juhtus traagiline õnnetus.
 
* Mitme kuu vältel peetud Järvamaa korvpalli-meistrivõistlused jõudsid eelmise nädala lõpus otsustavate mängudeni. Esimest korda krooniti Järvamaa korvpallimeistriks võistkond Retro. Valdavalt kunagistest viikingitest kokku pandud Retro oli võitmatu ka kogu põhiturniiri vältel. Meeskonnas mängiv Alo Aasma sõnas, et finaal oli hirmus närvide mäng. «Nagu päris suures korvpallis, jäeti juba mitu time-out'i viimasele minutile, et igaks juhuks olla valmis vastast viimase korvi rünnakul kuidagi eriliselt üllatama,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles