Ameeriklased vaimustusid eestlaste kandlemängust

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti delegatsioon esines Unity Day päeval Baltimore´is sedavõrd muljetavaldavalt, et nad valiti osalejate poolt enim silma paistnud riigiks.
Eesti delegatsioon esines Unity Day päeval Baltimore´is sedavõrd muljetavaldavalt, et nad valiti osalejate poolt enim silma paistnud riigiks. Foto: Erakogu

Eelmisel nädalal Ameerikast Marylandi osariigist Paide sõpruslinnast Westminsterist tagasi tulnud Hammerbecki põhikooli rahvatantsijad olid üllatunud ameeriklaste osavõtlikkusest ning huvist meie maa ja kultuuri vastu.

Kabujalakeste kaheksaliikmeline segarahvatantsurühm sai ookeani taga veedetud nädala jooksul tunda, mida tähendab olla tähelepanu keskmes ning igal võimalusel laul ja tants lahti lüüa.

Rühma juhendaja Helen Trug selgitas, et lisaks kuuele kavas olnud ametlikule pooletunnisele etteastele, mis oli Eestis kokku pandud, tuli neil lühemaid esinemisi teha igal pool. «Isegi kirikus lükati pärast jumalateenistust pingid kokku ja paluti meil paar tantsu esitada,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles