Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Anne Põder
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

*Eile oli paidelastel au näha linna keskväljakul Euroopa päeva ürituste sarja esimest teadmiste ja tõekspidamiste tuleproovi. Viis europarlamenti kandideerivat poliitikut – Igor Gräzin, Sven Mikser, Liina Normet, Urmas Reinsalu ja Taavi Rõivas – andsid Ivo Linna eestvedamisel aru, millised on nende seisukohad Euroopa Liitu puudutavates küsimustes ja kui laialdased on nende teadmised euroliidust üldse.

Küsimused olid koostanud politoloog Tõnis Leht ja Ivo Linna ning neid esitas Linna tuntud telemängu «Reis ümber Eesti» formaati järgides. Rahvale pakkus vaatemäng huvi ning ehk sai nii mõnigi olulisi vihjeid, keda Euroopa parlamenti Eestit esindama valida.

*Rahvusvahelise tantsupäeva tähistamine käis selle nädala algul Türi laululaval eriti suurejooneliselt. Kohal polnud küll ühtegi polkasammu tegevat tantsupaari, vaid hoopis killustikukoormaga veok, väike buldooser ja mõni töömees. Algas lauluväljaku tantsupõranda laiendus, et kuu lõpul tuleval maakonna tantsupeol kõik 1600 tantsijat sinna samme seadma mahuksid.

Järvamaa laulu- ja tantsupeo üks korraldajatest, Meelis Välimäe, ei varjanudki, et see on maakonna tantsurahva rõõmupäev. «Et praegune lava on väike, see on aastaid selge olnud. Sel aastal siis mõtlesimegi, et kindlasti tahaksid tantsijad Türil mõnusamalt tantsida, kui see muidu on olnud,» lausus ta.

Välimäe pidas silmas, et siiani pidid need tantsijad, kes lavapõrandale ära ei mahtunud, samme lava ees muhklikul ja tolmusel kruusasegusel muruplatsil sättima. «Seda esiteks. Ja teiseks – sel aastal on peol väga palju tantsijaid. Võrreldes 2017. aasta peoga ligi 500 rohkem,» ütles ta.

*Pärast ligi pool aastat kestnud ebakindlust sai Järva-Madise külaselts lõpuks kinnitust, et külas asuv endine Albu vallamaja läheb nende kätte ja Järva vallavalitsus hoonet erakätesse ei müü. Kohalikud entusiastid on hoones tegutseda tahtnud sügisest saadik, mil nad lõid selleks külaseltsi, et pika ajalooga hoonesse elu tuua ning kohalikku seltsielu elavdada. Sellest ajast lubas vald neil osas ruumides ka tegutseda.

Jaanuaris kirjutas aga Järva Teataja, et lisaks neile näitas vallamaja vastu huvi välja kinnisvarahooldaja Kvatro Kinnisvarahalduse OÜ, kes soovis selle ära osta ning rajada sinna koolituskeskust ja eluruume. Kui liikvele läksid jutud võimaliku enampakkumise korraldamise kohta, näitas külaselts oma vastumeelsust sellele allkirju kogudes ning sai kokku veidi üle saja protestiallkirja. Kvatro andis seepeale Järva vallavanemale Rait Pihelgale teada, et küla vastuseisuga ta hoonet osta ei taha.

*Isegi kui mitte olla sotsiaalmeedia ja seal valitsevate ilutrendidega kursis, teavad vahest kõik, et moekas on olla terve ja end mõõdukalt liigutada. Ja üldjuhul sedagi, et parim kehavormija võib olla jõusaal. Laiad õlad ja musklis keha – selline on internetis nähtav meesiluideaal. Kihtsas piht ja toonuses liivakellakuju kuuluvad aga naisideaalile.

Sellest, kuidas need, paljuski ebatõelised iluideaalid toovad inimesi jõusaali täiesti valel eesmärgil, teab rääkida ka Paide E-Piima spordihalli treener Ilmar Koppel. Ta rääkis ajalehe vahendusel miks peaks enne treenimist jõusaali ja seal olevate masinatega põhjalikult tutvuma ning asjatundjate näpunäiteid järgima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles